Αγαπάς το σύκο; Δες τα προϊόντα που θα λατρέψεις!

Το αγαπημένο και άκρως καλοκαιρινό σύκο γίνεται η βάση της έμπνευσης των μικρών παραγωγών για πολλά προϊόντα, είτε πρόκειται για τρόφιμα είτε για καλλυντικά… 

Η θρεπτική αξία του σύκου, είναι πασίγνωση από την αρχαιότητα! Αποτελεί πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών, ενώ είναι πλούσιο σε πολύτιμες βιταμίνες. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση σύκων βοηθά σημαντικά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, ενώ αποτελούν ασπίδα προστασίας ενάντια στην οστεοπόρωση. Τέλος, το σύκο είναι καλή πηγή σιδήρου, για αυτό προτείνεται η κατανάλωση σε άτομα με αναιμία. 

Σε γαστρονομικό επίπεδο, τα σύκα έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση στα πιάτα μας! Είτε πρόκειται για αποξηραμένα σύκα, είτε για μαρμελάδες και πατέ, η αγαπημένη πρώτη ύλη παίρνει αμέτρητες μορφές, χαρίζοντας τη γλύκα της σε κάθε δημιουργία… Στη Wise Greece, δεν θα μπορούσαμε παρά να τιμήσουμε το αγαπημένο αυτό φρούτο, επιλέγοντας για τη γκάμα μας μερικά από τα καλύτερα προϊόντα με βάση το σύκο! Μην ξεχνάς μάλιστα, ότι με κάθε προϊόν με το σήμα Wise Greece που αγοράζεις, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα ένα γεύμα σε συνανθρώπους μας στα όρια της φτώχειας. Μάθε περισσότερα και υποστήριξε την Κίνηση εδώ

 

Δοκίμασε μερικά από τα αγαπημένα προϊόντα με σύκο! 

Dolopia πατέ σύκου με ποικιλία ξυδιών: Ένα υπέροχο πατέ, που ταιριάζει καταπληκτικά με μία ποικιλία τυριών ή αλλαντικών. 

Φίλεμα Chutney σύκου: Ένα καυτερό γλυκόξινο chutney που συνδυάζει τα πικάντικα μπαχαρικά, με τη γλύκα του σύκου. Ιδανική επιλογή σαν συνοδευτικό σε κρέας ή σαν βάση σε sandwich. 

Φίλεμα Μαρμελάδα σύκο: Μία επιλογή για όσους ψάχνουν μία μαρμελάδα που δεν περιέχει ζάχαρη. Όλη η γλύκα του σύκου, με φυσικά γλυκαντικά από χυμούς φρούτων! 

Φίλεμα γλυκό κουταλιού σύκο: Για εσένα που αγαπάς τις παραδοσιακές γεύσεις, το γλυκό συκαλάκι δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. 

Yiam Σύκα με μαυροδάφνη: Ένα φανταστικό έδεσμα, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με κρέας στο φούρνο, με σαλάτες, ακόμα και με τάρτες ή παγωτό! 

 

Το σύκο λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων του, έχει εφαρμογές και στην κοσμετολογία. Τα φυσικά καλλυντικά που συμμετέχουν στην Κίνηση Wise Greece, τιμούν το σύκο δεόντως… 

Εolia κεραλοιφή και κρέμα σώματος σύκο: Το εκχύλισμα από το αγαπημένο φρούτο, συναντά το μέλι και το ελαιόλαδο, για να δημιουργηθούν τα υπέροχα αυτά και άκρως ενυδατικά προϊόντα! 

Helleo σαπούνι φραγκόσυκο-αλόη: Ένα ενυδατικό χειροποίητο σαπούνι, που προσφέρει τροφή και ανάπλαση στο δέρμα, ειδικά μετά την έκθεση στον ήλιο. 

Save