Συνταγή
Καλαμάρι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα!

Η αγαπημένη ελληνική “χωριάτικη σαλάτα” συνάντησε το καλαμάρι, για να γεννηθεί ένα φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αφού μοσχομυρίζει θάλασσα, τομάτα, ελιές και φέτα… 

Υλικά
1 κιλό καλαμάρια (θράψαλα)
1 βάζο Σάλτσα Χωριάτικη Σαλάτα Simply Greek for Wise Greece
200γρ φέτα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με chili Green n Blu
Βιολογική ρίγανη Adam Herbs

Εκτέλεση
Πλένεις και καθαρίζεις τα καλαμάρια, αφαιρώντας το κεφάλι και τα πλοκάμια. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τη σάλτσα χωριάτικη σαλάτα με τη φέτα, την πιπεριά και λίγο ελαιόλαδο με τσίλι. Γεμίζεις τα καλαμάρια προσεκτικά και καρφώνεις στην κορυφή τους μία οδοντογλυφίδα, για να κλείσεις το επάνω μέρος. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείς τα καλαμάρια σε ταψί, που έχεις πρώτα αλείψει με λίγο λάδι. Πριν τα βάλεις στον φούρνο, τα αλατίζεις και τα ψήνεις για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι. Πριν τα σερβίρεις τα πασπαλίζεις με λίγη βιολογική ρίγανη.

Extra Tips
-Η σάλτσα “χωριάτικη σαλάτα”, που έχει βραβευτεί με Great Taste Award, περιέχει τομάτα, φέτα, ελιές, κρεμμύδι και όλα τα συστατικά της χωριάτικης σαλάτας για να την έχεις πάντα έτοιμη για χρήση σε μακαρόνια, κρέας ή γεμίσματα!

-Η βιολογική ρίγανη κάνει πραγματικά τη διαφορά στη γεύση, καθώς χρειάζεται μόλις ελάχιστη ποσότητα για να χαρίσει απίστευτο άρωμα στο φαγητό…

-Εάν δεν σου αρέσει το καυτερό ελαιόλαδο, μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο αρωματικό ελαιόλαδο της ίδιας σειράς, όπως το ελαιόλαδο με ρίγανη, ελαιόλαδο με λεμόνι ή ελαιόλαδο με σκόρδο.

*Η συνταγή δημιουργήθηκε για καλό σκοπό! Γιατί με κάθε προϊόν με το σήμα Wise Greece που αγοράζεις για την καθημερινή σου μαγειρική, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τη μη κερδοσκοπική Κίνηση εδώ.