Συνταγή
Φθινοπωρινή μακαρονάδα με τσιπς φασκόμηλου

Μόλις ο καιρός κρυώσει, αναζητάμε ένα φαγητό που θα μας κάνει να νιώσουμε θαλπωρή… Ένα τέτοιο ακριβώς πιάτο ετοιμάσαμε για εσένα. Μία μακαρονάδα με χειροποίητα ζυμαρικά, κολοκύθα και μία σάλτσα… έκπληξη!

Και αυτό το πιάτο, ετοιμάστηκε με προϊόντα που συμμετέχουν στη μη κερδοσκοπική Κίνηση Wise Greece για καλό σκοπό, αφού το κέρδος από την πώληση των προϊόντων μετατρέπεται σε τρόφιμα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Υλικά
1 πακέτο Dolopia Ταλιατέλες με κατσικίσιο γάλα
500γρ κίτρινη κολοκύθα
2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο Laconian Herb Society This is Sage (ολόκληρα φύλλα)
1 βάζο Simply Greek for Wise Greece Σάλτσα “γεμιστά”
Τριμμένο σκληρό τυρί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια την τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και την ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα από το φασκόμηλο, για να τα “τηγανίσουμε” και να γίνουν σαν τραγανά τσιπς. Αφαιρούμε το φασκόμηλο και στο αρωματισμένο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σάλτσα “γεμιστά”. Βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο και την προσθέτουμε στη σάλτσα, λιώνοντας κατά το ανακάτεμα μερικά κομμάτια για να πάρει η σάλτσα το φανταστικό χρυσοκίτρινο χρώμα και την πηχτή υφή. Τέλος, προσθέτουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τα τραγανά τσιπς φασκόμηλου.

 

Συμβουλές
*Τα τσιπς φασκόμηλου είναι φανταστικά και σε σαλάτες!
* Η σάλτσα “γεμιστά” έχει εμπνευστεί από το διάσημο ελληνικό πιάτο και περιέχει τομάτα, σκόρδο και μαϊντανό. Γιατί λοιπόν να ψάχνεις όλα τα υλικά, όταν απλώς μπορείς να ανοίξεις ένα βαζάκι;
*Το κατσικίσιο γάλα, δίνει μία πιο “βουτυράτη” και παραδοσιακή γεύση στις ταλιατέλες!

 

Προϊόντα Wise Greece που χρησιμοποιήσαμε: