Τρόφιμα, Βινεγκρέτ και καλλυντικά από σταφύλι!

Το σταφύλι είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία και ειδικά το Φθινόπωρο, βρίσκεται στα καλύτερά του!

Είναι νόστιμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαρίζουν τις πολύτιμες ιδιότητές τους σε πολλά προϊόντα, είτε τρόφιμα είτε καλλυντικά. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για την καρδιά, περιέχει βιταμίνες A,B,C, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, ενώ βοηθά σημαντικά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας ή εντερικών προβλημάτων. Βοηθά σε προβλήματατα όρασης, ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, είναι καλή πηγή φυτικών ινών και συμβάλλει στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Το σταφύλι στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, λόγω των γνωστών αντιγηραντικών και αποτοξινωτικών ιδιοτήτων του! Οι πολυφαινόλες που περιέχει προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, με αποτέλεσμα να διατηρείται η νεανικότητα και η σφρηγιλότητα του δέρματος. Ταυτόχρονα, βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση. 

Η Ελλάδα παράγει εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιού και φυσικά οι παραγωγοί δεν θα μπορούσαν παρά να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον ευλογημένο καρπό, στην παρασκευή τροφίμων, προϊόντων όπως η σταφίδα και το κρασί, αλλά και καλλυντικών. Ας δούμε μερικά από αυτά, που συμμετέχουν στην Κίνηση Wise Greece, όπου τα κέρδη από την πώληση των προϊόντων γίνονται τρόφιμα πρώτης ανάγκης για εκείνους που τα χρειάζονται (μάθε περισσότερα)

 

Φίλεμα της Λέλας Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι: Το τραγανό σταφύλι, συναντά το αμύγδαλο, για να δημιουργηθεί ένα παραδοσιακό γλυκό που ταιριάζει υπέροχα με παγωτό ή με γιαούρτι! 

Yiam Πετιμέζι από Μοσχάτα Σταφύλια: Ένα πετιμέζι με τη χαρακτηριστική γεύση του σταφυλιού, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε γλυκά και ροφήματα αντί για ζάχαρη ή σαν βινεγκρέτ στις σαλάτες σου. 

Φίλεμα της Λέλας Ξύδι Βαλσάμικο: Τα σάκχαρα των σταφυλιών, προσδίδουν σε αυτό το ξύδι τη γνωστή γλύκα του, σε αντίθεση με την οξύτητα του συμβατικού ξυδιού. 

Πριγκίπισσα Σταφίδα Chutney Σταφίδας: Το γλυκόξινο chutney που ταιριάζει καταπληκτικά με τυριά και αλλαντικά, οφείλει τη γεύση του στην υπέροχη μαύρη σταφίδα! 

Πριγκίπισσα Σταφίδα Ξανθιά Σταφίδα: Η ποικιλία της ξανθιάς Σουλτανίνας σταφίδας, διακρίνεται από το ανοιχτό χρώμα και τη στυφή της γεύση. 

Eolia for Wise Greece Μπάρα σοκολάτα σταφίδα: Μία “βόμβα” ενέργειας, με σοκολάτα, ταχίνι, μέλι και σταφίδες δημιουργημένη αποκλειστικά για τη Wise Greece! 

Loukoumiland Λουκούμι με μούστο: Μία ιδιαίτερη γεύση, η οποία δεν συνηθίζεται για λουκούμια και όμως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα γευστικό! 

Helleo Σαπούνι με κόκκινο κρασί και ρόδι: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός αντιοξειδωτικών, για την καθημερινή σου περιποίηση!

Euthalia Σαπούνι με κόκκινο κρασί: Το σταφυλέλαιο, το κόκκινο κρασί και η κανέλα, διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος. 

Save