10 Ερωτήσεις στον Θάνο από τη Symphonia

Ώρα να γνωρίσουμε τον Θάνο από την εταιρεία Symphonia, με τις υπέροχες ελιές, τα βραβευμένα ελαιόλαδα και μέλια, αλλά και ένα προϊόν έκπληξη τη φουντοκόπαστα με μέλι BeeGood! 

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Η ενασχόληση μου με το τρόφιμο και τον πρωτογενή τομέα ξεκίνησε από το κτήμα μας στις Κροκεές Λακωνίας με ελαιόδεντρα. Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης, βιοποικιλότητας, αλλά και των καθαρών εδαφών που διαθέτει είχε πολύ ενδιαφέρον και προοπτικές…

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Το brand “Symphonia” (ΣΥΜΦΩΝΙΑ) το οραματίστηκα να είναι σαν μια μοναδική συμφωνία αρωμάτων, γεύσεων και εμπειριών, δια μέσου ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας σε εξαιρετικές συσκευασίες και άριστη ποιότητα.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Το ξεκίνημα αποτελείται από ένα εκρηκτικό μείγμα: μεράκι, αγάπη και επιθυμία για δημιουργία. Οι δυσκολίες, όποιες και όσες να ήταν, θεωρώ ότι αν υπάρχουν τα παραπάνω ξεπερνιούνται…

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα προϊόντα μας, ανεξαρτήτως της ομάδας που ανήκουν, είναι ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά. Στην παραγωγή τους συνδυάζουμε δοκιμασμένες πρακτικές με τα όποια αυστηρά πρότυπα του σήμερα, που μας επιτρέπει να εγγυηθούμε κορυφαία ποιότητα, αλλά και διατήρηση των μοναδικών θρεπτικών τους χαρακτηριστικών.

Elea Terra family
Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Από τις πρώτες ύλες των προϊόντων μας ξεχωρίζει το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, με τα μοναδικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως η χαμηλή οξύτητα, τις πολυφαινόλες του και τη βιταμίνη Ε. Οι ελιές ποικιλίας καλαμών, που είναι οι πιο διάσημες στο κόσμο και αγαπητές, φημισμένες τόσο για τη μοναδική τους γεύση όσο και για τη θρεπτική τους αξία. Τέλος, το μέλι που θεωρείται ένα από τα δώρα της φύσης στον άνθρωπο, κάναμε μια επιλογή ποιοτικών μελιών από την Κρήτη και τη Στερεά Ελλάδα.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Αν και βλέπω όλα τα προϊόντα σαν παιδιά μου και δεν θα έπρεπε να ξεχωρίζω κάποια από αυτά, επιγραμματικά μόνο να πω πως έχω αδυναμία στο μέλι με την μαστίχα Χίου, στην πάστα ελιάς που τρώγοντας την μου τρέχουν τα σάλια και το μέλι με την φουντουκόπαστα, το γνωστό και ως BeeGood για γευστικές απολαύσεις…

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης, συμβουλές)
Δοκιμάστε γιαούρτι με Melion Μέλι με Μαστίχα, φτιάξτε ένα κέικ με Φουντουκόπαστα BeeGood ή δοκιμάστε ντοματίνια γεμιστά με πάστα ελιάς Elea Terra… 

symphonia-products

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Oι Έλληνες παραγωγοί έχουν κάνει τη διαφορά μέσα στην κρίση, διότι με το μεράκι τους, την αγάπη τους για τον πρωτογενή τομέα και την επιμονή τους έχουν καταφέρει να αναδείξουν τα ελληνικά προϊόντα, την αγνότητά τους και τη γευστική τους ανωτερότητα.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός σήμερα;
Ο Έλληνας παραγωγός σήμερα έχει να αντιμετωπίσει πληθώρα δυσκολιών και προβλημάτων όπως την έλλειψη ρευστότητας, την υψηλή φορολογία, την απουσία της οργανωμένης ουσιαστικής προβολής από κρατικούς φορείς στο εξωτερικό καθώς και τη γραφειοκρατία σε εξαγωγικό επίπεδο.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Πιστεύω ακράδαντα ότι η WISE GREECE επιτελεί ένα κοινωνικό έργο που η ανάγκη του έχει γίνει επιτακτικότερη στις μέρες μας. Για αυτό το λόγο συμμετέχω και εγώ ενεργά σε αυτή τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για τις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου μας.