Η Wise Greece παρουσιάστηκε στο “Cycling for Democracy” του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Mελίνα Ταπραντζή, πρόεδρος και ιδρύτρια της Wise Greece, επιλέχθηκε για το project ”Cycling for Democracy”, το οποίο διοργανώνεται από  το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Δημοκρατία.

Σε 13 μικρού μήκους ταινίες, με διάρκεια 5 λεπτών, ο Nicolas Bourion, αναζητώντας απαντήσεις για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, παρουσιάζει  από την Αίθουσα Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο πρόσωπα – κλειδιά, τα οποία προβαίνουν σε σημαντικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και τους παίρνει συνεντεύξεις.

Συνάντησε, λοιπόν, την Μελίνα Ταπραντζή κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ελλάδα, την τελευταία από μια σειρά κρίσεων που αντιμετώπισε αυτή η μεσογειακή χώρα. Όπως αναφέρει και η ίδια στην συνέντευξή της: ”Ο κοινωνικός επιχειρηματίας πρέπει να είναι έτοιμος να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κρίση”.

Mέσα από το ”Cycling for Democracy” ταξιδεύουμε στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να ανακαλύψουμε μια σειρά πρωτοβουλιών, μικρών και μεγάλων, που στοχεύουν στην προώθηση της οικολογικής συνείδησης, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της συμμετοχικής δημοκρατίας, της οικολογίας, ως όργανο ειρήνης και πολλά άλλα. Η Wise Greece, ήταν μία πρωτοβουλία που επιλέχθηκε για να παρουσιάσει τις καινοτόμες ιδέες της.

Καθώς μεταφερόμαστε στη Γαλλία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τον Καναδά, το Ισραήλ, την Ινδονησία, την Κένυα ή τη Βραζιλία, ο Nicolas θέτει το εξής ερώτημα: μπορεί η δημοκρατία να σώσει το περιβάλλον;