Η συμμετοχή της Wise Greece σε πρόγραμμα στην Πολωνία

Την εβδομάδα 24-29 Οκτωβρίου δόθηκε η ευκαιρία στην Σύλβια Πενθερουδάκη, μέλος της ομάδας της Wise Greece, να ταξιδέψει στο Lodz της Πολωνίας με σκοπό να παρακολουθήσει και να παρατηρήσει πώς ένας άλλος μη κερδοσκοπικός φορέας λειτουργεί και να συμμετάσχει στo Job Shadow πρόγραμμα που είχε διοργανωθεί. To πρόγραμμα, που ονομάζεται SE Hubs, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Lodz.

Η Centerko, ο οργανισμός που την υποδέχτηκε, είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, μέλος της Pomost, όπου αναλαμβάνει υπό την εποπτεία της εθελοντές πρόθυμους να παράγουν έργο και τους φέρνει σε επαφή με άλλους φορείς που τους έχουν ανάγκη και το αντίστροφο. Σκοπός της είναι τόσο να μαθαίνουν οι εθελοντές νέα πράγματα και να αποκτούν καινούργιες δεξιότητες, όσο και να βοηθούν την κοινωνία, όπου τους χρειάζεται.

Μεταξύ άλλων, η Σύλβια είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Yol Yol Seniorzy την εκπαίδευση hip hop χορού σε γυναίκες άνω των 60, οι οποίες θα μπορέσουν με τη σειρά τους εθελοντικά να πραγματοποιήσουν μαθήματα σε άλλα γκρουπ. Πήρε μέρος στο Job Fair στο Targi Pracy na Uniwersytecie Łódzkim 2022 όπου το Centerko ενημέρωσε νέους φοιτητές για τη δράση της στο εθελοντισμό. Μία άλλη ενδιαφέρουσα εμπειρία ήταν η επίσκεψη στον Όμιλο Kotylion, ο οποίος έχει υπό την φροντίδα του πρώην αδέσποτες γάτες που αναζητούν μία οικογένεια να τις αγκαλιάσει για πάντα.

Συνολικά ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, το πρόγραμμα Shadow της έδωσε την ευκαιρία να νιώσει μέλος μιας ομάδας, που αντίστοιχα με τη Wise Greece, σκοπό έχει να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.