Η Wise Greece στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο!

Η Μελίνα Ταπραντζή, πρόεδρος και ιδρύτρια της Wise Greece συμμετείχε στο World Forum For Democracy στο Συμβούλιο της Ευρώπης με θέμα ”Save the planet, making a living: Green Entrepreneurship”. 

Για αρκετά χρόνια, η πρωταρχική αποστολή κάθε επιχειρηματία ήταν το κέρδος. Ωστόσο, εξαιτίας των διαρκώς αυξανόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, ορισμένοι επιχειρηματίες προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτό το παραδοσιακό οικονομικό μοντέλο και να θέσουν την περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη στον πυρήνα των πρωτοβουλιών τους.

Τι χρειάζεται όμως για να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που αποφέρει οφέλη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι ‘’πράσινοι’’ επιχειρηματίες; Τι μπορούν να μάθουν οι κυβερνήσεις και ο εταιρικός τομέας από την προσέγγιση της ‘’πράσινης’’ επιχειρηματικότητας;

Σε αυτές τις κρίσιμες ερωτήσεις απάντησε η Μελίνα Ταπραντζή, παρουσιάζοντας τη μη κερδοσκοπική κίνηση Wise Greece, ως ένα επιτυχημένο μοντέλο που προσφέρει μεγάλη οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα. Παράλληλα με την Wise Greece συμμετείχαν και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Μέσα από την συζήτηση ”Save the planet, making a living: Green Entrepreneurship”, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που στοχεύουν στην οικολογική συνείδηση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την συμμετοχική δημοκρατία μπορούν να συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο πλανήτη.