Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ

Κάθε χρόνο στις 27 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (World NGO Day). Η πρωτοβουλία ανήκε στον κοινωνικό επιχειρηματία Μάρκις Σκαντμάνις. Έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη δημιουργία οργανισμών που συμβάλλουν θετικά στην βιώσιμη καινοτομία και τεχνολογία. Επίσημα, η αναγνώριση παγκοσμίως αυτής της ημέρας, ως ημέρας αφιερωμένης στις ΜΚΟ, έγινε για πρώτη φορά το 2014 σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και διεθνείς οργανώσεις.

Βασικός Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας ΜΚΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ, έχει ως στόχο να αναγνωρίσει και να τιμήσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Παράλληλα υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα την ύπαρξη, την δράση και την έμπρακτη συμβολή τους για ένα καλύτερο μέλλον. Με αυτό τον τρόπο, αναδεικνύουν τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματά τους, μοιράζονται τις εμπειρίες και τις αξίες τους και ενημερώνουν για τη σημαντικότητα του έργου τους.

Παράλληλα, μέσα σε αυτό πλαίσιο, αναγνωρίζεται ο ουσιαστικός ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών και της συμμετοχικής δημοκρατικής διαδικασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η συμβολή της Wise Greece

Στο πλαίσιο αυτό, η Wise Greece είναι μια μη Κερδοσκοπική Κίνηση. Εργάζεται ανεξάρτητα και αδιάκοπα, για να συμβάλλει με την δράση και τα προγράμματά της στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Παράλληλα ενημερώνει και εκπαιδεύει για την επίτευξη των παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της Ελληνικής διατροφής και τα εξαιρετικά προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών. Με το κέρδος από την πώλησή τους, αγοράζει τρόφιμα πρώτης ανάγκης για να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά, οικογένειες άστεγους και ηλικιωμένους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Και η δράση δεν σταματά εκεί! Με στόχο την γνώση και την ενδυνάμωση, υλοποιεί προγράμματα, ώστε να ενημερώσει για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση. Μέσω αυτών αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσφοράς της στον συνάνθρωπο αλλά και στην συμβολή της για την προώθηση  της Παγκόσμιας Ατζέντας Βιωσιμότητας 2030.