Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παρέα Προχωράμε Μπροστά”

Η Coral Gas σε συνεργασία με τη Wise Greece σχεδίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παρέα Προχωράμε Μπροστά» για την επιχειρηματικότητα, τις ψηφιακές δεξιότητες, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία. Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Οι επόμενες εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του zoom:

Την Τετάρτη  3/5/2023,  18:00-19:30

Την Τετάρτη 17/5/2023,  18:00-19:30

Την Τετάρτη 31/5/2023,  18:00-19:30

Την Τετάρτη 14/6/2023,  18:00-19:30

Στη τέταρτη συνεδρία με θέμα Business Model Canvas : Πώς σχεδιάζουμε και οργανώνουμε το δικό μας επιχειρηματικό μοντέλο σε μια σελίδα, θα έχουμε εκπαιδεύτρια τη Μίνα Μισυρλή. Η ικανότητα να αποτυπώσουμε την επιχειρηματική μας ιδέα σε μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση είναι η πρώτη πρόκληση που συναντάμε όταν ξεκινάμε να οργανώνουμε τα βήματα για να την υλοποιήσουμε. Είτε πρόκειται για μια ιδέα που θα οδηγήσει σε μια startup είτε για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία στην υφιστάμενη επιχείρησή μας, η καταγραφή του επιχειρηματικού μας μοντέλου δεν είναι απλά μια καλή ιδέα, αλλά μια βασική προϋπόθεση για να αποφασίσουμε αν θα μπούμε σε δράση. Η Μίνα Μισυρλή θα μοιραστεί μαζί μας πληροφορίες και χρήσιμες γνώσεις για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού business model canvas για τη δική μας επιχειρηματική ιδέα, μαζί με τη χρήση αντιπροσωπευτικών case studies για την αποτελεσματικότερη σύνδεσή τους με την πράξη.

Στην πέμπτη συνεδρία με θέμα Branding, Marketing και Επικοινωνία: Πώς επικοινωνώ αυθεντικά και συνδέομαι αποτελεσματικά με το κοινό μου, θα έχουμε εκπαιδεύτρια την Ιωάννα Σεραφειμίδου. Το επιτυχημένο μάρκετινγκ οδηγεί σε πωλήσεις, το branding οδηγεί στην αναγνώριση και την αφοσίωση. Συνδυάζοντας και τα δυο αποτελεσματικά μπορούμε ως επιχείρηση να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ανοδική πορεία και επιτυχία. Η Ιωάννα Σεραφειμίδου, θα μας βοηθήσει βήμα βήμα να αναγνωρίσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε στην αγορά και που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό μας και θα μας οδηγήσει σε πρακτικά και απλά βήματα αυθεντικής επικοινωνίας και σύνδεσης με το κοινό μας.

Στην έκτη συνεδρία με θέμα Χρηματοδότηση και οικονομικό πλάνο: Πώς βρίσκουμε οικονομικούς πόρους για να κάνουμε την ιδέα μας μια βιώσιμη επιχείρηση, θα έχουμε εκπαιδεύτρια την Αγγελική Σαββίδου. Μια επιχειρηματική ιδέα δεν φτάνει για να είναι μια επιχείρηση επιτυχημένη. Η οικονομική διαχείριση είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της βιωσιμότητας. Η Αγγελική Σαββίδου θα μας παρουσιάσει που μπορούμε να βρούμε πηγές χρηματοδότησης, αλλά και ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία που συνθέτουν ένα επιτυχημένο οικονομικό πλάνο. Ακόμη, θα δούμε πως αξιολογούμε, αλλά και τι μας ταιριάζει.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλες και όλους, καθώς θα προσφέρει πρακτικές πληροφορίες που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο για την προσωπική μας, όσο και για την οικονομική μας ζωή.

Στην έβδομη συνεδρία θα μάθουμε να Δημιουργούμε αποτελεσματικές παρουσιάσεις της επιχείρησής μας και να αξιοποιούμε εργαλεία προώθησης, με εκπαιδεύτρια τη Μάγκυ Κοντού.  Η παρουσίαση (διαφάνειες & pitching) της επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ζητήσουμε χρηματοδότηση από επενδυτές, να επισυνάψουμε νέες συνεργασίες ή να παρουσιάσουμε το προϊόν/υπηρεσία μας αποτελεσματικά στο κοινό – ενώ οι δυνατότητες διαφημιστικής και όχι μόνο προώθησης μπορούν να εξασφαλίσουν μία επιτυχημένη στρατηγική πωλήσεων. Η Μάγκυ Κοντού, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε δωρεάν εργαλεία για να φτιάξουμε τις πρώτες δικές μας εταιρικές παρουσιάσεις, ενώ θα μας παρουσιάσει τις δυνατότητες προώθησης και διαφήμισης μέσω των Social Media, του Google AdWords και του Search Engine Optimization (SEO).

Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση των προηγούμενων εκπαιδευτικών δες εδώ!