Γνωρίζουμε τον Γιώργο από το ByRaki flavor!

Με αγάπη στην παράδοση, ο Γιώργος φέρνει την επανάσταση στην κρητική ρακή με καινοτόμες και μονοπωλιακές γεύσεις! Ας τον γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Έχω σπουδάσει οικονομικά και είχα για πολλά χρόνια την δική μου επιχείρηση ως σύμβουλος Οικονομικών. Παράλληλα, η αγάπη και το μεράκι μου για το κρητικό απόσταγμα με ώθησαν στο να προσπαθήσω κάποιες γευστικές δοκιμές και να καταλήξω σε κάποιες μοναδικές συνταγές, συνδυάζοντας την Ρακή Τσικουδιά Κρήτης με καρπούς και φρούτα της ελληνικής υπαίθρου. Έτσι πραγματοποίησα την μετάβαση από την παροχή υπηρεσιών και τα οικονομικά, στην παραγωγή και στην καινοτομία, δημιουργώντας ποτά και λικέρ με βάση την Κρητική Τσικουδιά.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Το ΜΠΑΙΡΑΚΙ είναι μια δυνατή λέξη που πρεσβεύει την επανάσταση και τον δυναμισμό, στοιχεία απαραίτητα για μια καινοτόμα επιχείρηση. Η αγγλική εκδοχή BYRAKI δηλώνει την προέλευση και την βάση των προιόντων μας που είναι η Κρητική Τσικουδιά – Ρακή. Σήκωσα ΜΠΑΪΡΑΚΙ θέλοντας να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να βγει η χώρα από αυτή την κρίση, και στο να αναδείξω τις γεύσεις του τόπου μου, της Ελλάδας.

Με αυτή την ένταση και χωρίς δεύτερη σκέψη καθιερώθηκε και το brand name “ΜΠΑΪΡΑΚΙ” “ByRaki flavor”.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Η ιδέα ξεκίνησε το 2009 και η επιχείρηση μετά από αρκετή μελέτη και προσπάθεια συστάθηκε το 2015. Έχοντας μια φιλόδοξη, νεοφυή επιχείρηση, αντίθετη στην έως τότε φιλοσοφία για το Ελληνικό Απόσταγμα με στόχο την ανάδειξη και την εξέλιξή του, έπρεπε να συστηθούμε στον καταναλωτή μέσα από γευσιγνωσίες και άλλες δράσεις κοινωνικού και λιγότερο εμπορικού χαρακτήρα προκειμένου να τον ενημερώσουμε και να τον εξοικειώσουμε με το Κρητικό Απόσταγμα. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε καθώς και κάθε μέρα το ByRaki flavor ενσωματώνεται σε νέα καταστήματα και αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα προιόντα μας είναι μοναδικά και διαφορετικά, καθώς κάθε ένα από αυτά έχει ένα δικό του γευστικό αποτύπωμα και ανταποκρίνεται σε διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις.

Η μοναδικότητα καθώς και η καινοτομία σε μία σειρά προϊόντων ByRaki flavor πιστοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας το 2016 στην αγορά της Ελλάδος, με Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας. Το ΠΥΧ παρέχει στον κάτοχό του, το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την προστατευόμενη εφεύρεση στην Ελλάδα, για όσο χρόνο είναι σε ισχύ. Πρόκειται για δικαίωμα μονοπωλιακής εκμετάλλευσης της εφεύρεσης. Με αυτόν τον τρόπο θελήσαμε να κατοχυρώσουμε τις πολύτιμες μοναδικές συνταγές μας.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να αναδείξουμε τις γεύσεις της Ελληνικής υπαίθρου μέσα από την Τσικουδιά Κρήτης.  Οι πρώτες ύλες είναι κατά 80% με 90% από την Ελληνική ύπαιθρο και αυτό το αποδεικνύει και το Ελληνικό Σήμα που μας έχει απονείμει το Γενικό Χημείο του Κρατους και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο προϊόν ByRaki flavor, κάθε ένα έχει την δική του γεύση, την δική του ένταση και τον δικό του χαρακτήρα. Στις 25 διαφορετικές γεύσεις διακρίνουμε κάποιες που μπορούμε να τις απολαύσουμε τον χειμώνα δίπλα στο τζάκι, όπως ByRaki flavor κανέλλα και καραμέλα, που πίνονται και ως ζεστό ρόφημα, είτε ByRaki flavor φράουλα, καρπούζι ή μέντα με πάγο το καλοκαίρι δίπλα στην θάλασσα. Χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε το ByRaki flavor σοκολάτα, μύρτιλλο, κεράσι και τις υπόλοιπες γεύσεις που πίνονται ευχάριστα ανεξαρτήτως εποχής και περίστασης.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Το ByRaki flavor εξαρχής είχε στόχο να αναδείξει και να μας συστήσει την τσικουδιά αλλιώς. Πλέον πέρα από τον κλασικό τρόπο σερβιρίσματος, το σφηνάκι, μπορούμε να απολαύσουμε την τσικουδιά με πάγο σε ένα χαμηλό ποτήρι, με τριμμένο πάγο σε ένα ποτήρι μαρτίνι, ζεστό σε ένα ποτήρι μπράντι και επιπλέον μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο φυσικό χυμό ή αναψυκτικό. Επιπλέον το ByRaki flavor μπορεί να ενσωματωθεί και σε cocktails, στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Μετά την συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Ξενοδόχων Ελλάδος και το Greek Breakfast ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης ενσωμάτωσε το ByRaki flavor σε αρκετές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που μπορείτε να απολαύσετε και στην δική σας κουζίνα, καθώς υπάρχουν στο site της εταιρείας μας.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Η κρίση μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε πιο ανθεκτικοί και επίμονοι, αλλά κι αλληλέγγυοι σε όλους τους τομείς, προκειμένου να επιβιώσουμε. Ο κάθε επιχειρηματίας και παραγωγός έχοντας ένα σωστό προϊόν πρέπει να σκέφτεται και να βλέπει πάντα ένα βήμα μπροστά. Η σκληρή δουλειά με επιμονή κι υπομονή σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια προς άλλες αγορές κι εκτός Ελλάδας, θα βοηθήσει την χώρα μας και τα ελληνικά προϊόντα να αναδειχθούν.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Το ByRaki flavor έχοντας ως αξίωμα το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την κοινωνία και η κοινωνία τις επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε, από τα πρώτα του βήματα, να ενσωματώσει την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στις πρακτικές του. Το ζήτημα ήταν και είναι ηθικό απέναντι στην κοινωνία.  Παρακολουθώντας το έργο της Wise Greece, πιστεύουμε ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία και έτσι ξεκινάμε μια συνεργασία με στόχο να σηκώσουμε ΜΠΑΪΡΑΚΙ όσο πιο ψηλά μπορούμε για το ευρύτερο κοινό καλό.