Γνωρίζουμε το Νίκο από τη Nutorious!

Με οδηγό τα μυστικά του ψησίματος από τον πατέρα του, την καλύτερη ποιότητα στις πρώτες ύλες και το σεβασμό στον καταναλωτή, ο Νίκος μας συστήνει τα φρεσκότατα και πολύ νόστιμα προϊόντα του. Ας τον γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Η δραστηριότητα στη μεταποίηση-τυποποίηση βουτύρων από ξηρούς καρπούς, ξεκίνησε περίπου πριν έξι χρόνια. Ξεκίνησα με ένα μικρό φούρνο σε ένα κατάστημα που είχα ξεκινήσει με δραστηριότητα στην πώληση οίνων και ποτών-delicatessen. Την τέχνη του ψησίματος μου τη μετέφερε ο πατέρας μου που είχε μεγάλη πείρα, μετά βέβαια ακολούθησε άλλο κλάδο επαγγέλματος, έγινε σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και πλοία. Εγώ είχα την εντελώς ανάποδη εξέλιξη.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Το brand της εταιρείας μας Nutorious, είναι μια συλλογική προσπάθεια του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας. Θέλαμε ένα δυνατό όνομα, χτυπητό αλλά όχι πολύ-φορεμένο, έτσι ήρθε η ιδέα του nutorious, εμπνευσμένο από το notorious το οποίο ήταν γνωστό και όχι με πολύ καλή φήμη, εμείς αλλάξαμε το δεύτερο γράμμα έτσι ώστε να είμαστε σχετικοί με αυτό που φτιάχνουμε και όσο για τη φήμη μας, το Nutorious αντιπροσωπεύει την καλή και εκλεκτική ποιότητα των προϊόντων που παρασκευάζει…!!!

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Όπως ανέφερα και πιο πάνω ξεκίνησα με ένα κατάστημα πολύ ιδιαίτερο, με προϊόντα που δύσκολα έβρισκες στα ράφια άλλων καταστημάτων, με μεγάλη γκάμα οίνων και ποτών και ξεχωριστά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κατάστημα αυτό έδρευε στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο Καρλόβασι της Σάμου. Για αρκετά χρόνια οι δουλειές πήγαιναν καλά όπως και σε όλους, μόλις άρχισε η οικονομική κρίση να εξαπλώνετε σε όλη την Ελλάδα τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Στο μυαλό μου, πάντα είχα την σκέψη της μεταποίησης αλλά δεν το έκανα πράξη, η κρίση αυτή με βοήθησε ουσιαστικά να πάρω την απόφαση να το κάνω και το έκανα. Έφυγα από την περιοχή που βρισκόμουν βρήκα ένα χώρο αρκετά μεγάλο, αλλά εκτός εμπορικής ζώνης και ξεκίνησα να στήνω το εργαστήριο μου.  

Η αρχή για όλους είναι δύσκολη, για το στήσιμο της επιχείρησης και όλα στην αρχή σου φαίνονται βουνό. Τα δυσκολότερα όμως έρχονται μετά και εννοώ το στήσιμο των προϊόντων σου στην αγορά. Είσαι καινούριος στην αγορά και πρέπει να σε μάθουν, να σε εμπιστευτούν και να σε επιλέξουν.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Η γκάμα μας αποτελείτε από τρία αλείμματα ξηρών καρπών και εννέα προϊόντα ξηρών καρπών. Το μυστικό τους, ποιότητα και σεβασμός στον καταναλωτή. Προσπαθούμε να δημιουργούμε προϊόντα με βάση την ποιότητα τους τόσο στο περιεχόμενο αλλά άλλο τόσο και στην συσκευασία τους.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Οι πρώτες ύλες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην δουλειά μας, η αναζήτηση για καλή ποιότητα πρώτης ύλης είναι συνεχής και αδιάκοπη. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό το σκέλος της δουλειά μας για να έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα, από αυτό κρίνονται όλα, η αγορά σε κρίνει εκ του αποτελέσματος. Ψάχνουμε και βρίσκουμε την καλύτερη ποιότητα πρώτων υλών και με την τεχνογνωσία, την αγάπη και το μεράκι μας, τη μεταποιούμε σε προϊόντα αρίστης ποιότητας.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Όλα μας τα προϊόντα τα φτιάχνουμε με μεράκι και κέφι, το κάθε ένα ξεχωριστά έχει την ιδιαιτερότητα του στην μεταποίηση και τα μυστικά του, οπότε όχι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο προϊόν, απλά πάντα θα θυμάμαι τον τρόπο που με δίδαξε ο πατέρας μου πως ψήνουμε τα φιστίκια.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα προϊόντα, για τα βούτυρα απλά θα σας πρότεινα να τα δοκιμάσετε σε ροφήματα ζεστά ή κρύα πχ smoothies ή με ζεστό γάλα, στο πρωινό μαζί με δημητριακά, χαρίζουν εκτός από γεύση και ένα σωρό θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό μας, πάνω σε παγωτό ρίχτε μια κουταλιά άλειμμα φουντουκιού με καραμέλα και μερικούς ξηρούς καρπούς με τον ίδιο τρόπο σε γιαούρτι και κομμάτια μαύρης σοκολάτας, φτιάξτε dressing για τις σαλάτες και προσθέστε και μερικούς ξηρούς καρπούς, μπορείτε επίσης να κάνετε γλυκά σάντουιτς με τα αλείμματα με συνδυασμό φρέσκων φρούτων, υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε και να εντυπωσιάσετε.    

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Φυσικά και ναι, μη ξεχνάμε πως στην Ελλάδα έχουμε από τις καλύτερες πρωτογενείς πρώτες ύλες. Τα αγαθά που παράγει η Ελλάδα είναι ικανά να ανταγωνιστούν εντός και εκτός της Ελληνικής αγοράς, αρκεί να υπάρχει σωστή μεταποίηση και αναφέρομαι στα συσκευασμένα προϊόντα.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Για να βοηθήσουμε και εμείς από την δική μας πλευρά όπως μπορούμε, σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο που έχει οργανώσει η Wise Greece.