Οι Έλληνες παραγωγοί καινοτομούν, ακόμα και μέσα στην κρίση…

Πώς να μην είναι κανείς υπερήφανος, για τα αγαθά που παράγει αυτός ο τόπος; Ελαιόλαδο λουσμένο κάτω από τον ελληνικό ήλιο, βότανα με άρωμα βαθύ και διαπεραστικό, χρυσαφένιο μέλι από κάθε λογής λουλούδια και παραδοσιακές λιχουδιές, βασισμένες στις μυστικές συμβουλές της γιαγιάς μας… 

Είναι μαγικό να γνωρίζεις τους μικρούς παραγωγούς. Εκείνους, που βλέπουν τα προϊόντα και τις ιδέες τους να παίρνουν ζωή και να γεμίζουν τα καθημερινά τραπέζια μας. Εκείνους, που περνούν όλη την ημέρα στο χωράφι για να “χαϊδεύουν” τους καρπούς των δέντρων ή εκείνους που ψιθυρίζουν… “γλυκόλογα” στο γλυκό του κουταλιού για να “δέσει” καλύτερα. 
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στην εποχή της βιομηχανοποίησης, αρνούνται πεισματικά να βάλουν πρόσθετα συντηρητικά και χρωστικές στα προϊόντα τους και επιμένουν να τα παράγουν με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που παρόλη την οικονομική κρίση, είναι συνεπείς απέναντι στις προσδοκίες των καταναλωτών. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που είτε “κληρονόμησαν” την αγάπη για τα τρόφιμα από τον παππού τους, είτε άφησαν τη δουλειά τους στην πόλη, για να ασχοληθούν με τη χαρά της δημιουργίας και να ψάξουν για μία νέα “ποιότητα ζωής”…  Είναι εκείνοι, που τα μάτια τους λάμπουν, όταν μιλούν για το λάδι, το μέλι ή τις μαρμελάδες τους… 

Αυτοί και άλλοι τόσοι άνθρωποι, ο καθένας στον τομέα του, δεν σταματούν να δοκιμάζουν και να δημιουργούν. Εξελίσσουν την παγιωμένη αισθητική και παρουσιάζουν μία “φρέσκια” και μοντέρνα Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Μία Ελλάδα που δεν ξεχνά τις παραδόσεις της, αλλά είναι ανοιχτή σε καινούριες ιδέες. Μία Ελλάδα, που χωρίς να αλλοιώνει την ταυτότητά της, ξέρει να καινοτομεί και να εκπλήσσει ευχάριστα! 
Αυτοί είναι οι Έλληνες παραγωγοί που συμμετέχουν στη μη κερδοσκοπική Κίνηση Wise Greece, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να προωθήσουμε τα οφέλη της ελληνικής διατροφής και να γίνουμε μία ζεστή αγκαλιά για παιδιά, άστεγους και ηλικιωμένους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. 

Γνώρισε τα προϊόντα που συμμετέχουν στην Κίνηση και στήριξε την προσπάθεια.