Συνταγή
Καλοκαιρινή τονοσαλάτα με sauce τσίπουρου

Αυτή η τονοσαλάτα απευθύνεται σε εσένα που ψάχνεις ένα ελαφρύ γεύμα, για τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες, ενώ δεν κάνεις καμία έκπτωση στην απόλαυση!


Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, μυρίζει θάλασσα και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτο για περισσότερη ώρα, γιατί περιέχει όσπρια, φυτικές ίνες και λαχανικά. Μην ξεχνάς, ότι και σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιήσαμε προϊόντα της μη κερδοσκοπικής Κίνησης Wise Greece για καλό σκοπό, αφού το κέρδος από την πώληση των προϊόντων μετατρέπεται σε τρόφιμα για συσσίτια και ορφανοτροφεία που έχουν ανάγκη!

Υλικά
Μία κονσέρβα τόνο σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό χονδροκομμένο
1 μεγάλη τομάτα σε κομματάκια
1 αγγούρι σε ροδέλες
1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα
Λίγος μαϊντανός
1 σάλτσα τομάτα-τσίπουρο Simply Greek for Wise Greece
Color my salt πράσινο για ψαρικά
Hellenic Nature ελαιόλαδο με ρίγανη σε spray

 

Eκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον τόνο με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι color my salt πράσινο και λίγο ελαιόλαδο με ρίγανη, για τον αφήσουμε να μαριναριστεί. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την τομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ενώ πιέζουμε 4 φορές το spray ελαιολάδου πάνω από τα υλικά. Προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τη σάλτσα τομάτα τσίπουρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τον μαριναρισμένο τόνο και απολαμβάνουμε!

 

Συμβουλές
*Το color my salt πράσινο, είναι ένα μείγμα αλατιού που περιέχει ρίγανη, μαντζουράνα, δυόσμο και μυρωδικά, που ταιριάζουν υπέροχα με ψαρικά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε για μαρινάρισμα, είτε για το τελείωμα του πιάτου!
*Γιατί λάδι σε spray; Ολοένα και περισσότεροι chef και διατροφολόγοι, προτείνουν να χρησιμοποιούμε ειδικά τα αρωματισμένα ελαιόλαδα σε spray, για να ελέγχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε! Έτσι, θα μπορούμε να λαμβάνουμε τα ευεργετικά συστατικά του ελαιολάδου, χωρίς όμως να το παρακάνουμε με τις θερμίδες.
*Η σάλτσα τομάτα-τσίπουρο, δεν χρειάζεται μαγείρεμα, οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπως είναι σε σαλάτες ή σαν ντιπ. Αν θέλεις όμως, μπορείς να την προσθέσεις και στο τηγάνι για ένα σαγανάκι θαλασσινών ή να αντικαταστήσεις την τομάτα με αυτή την υπέροχη σάλτσα στη γαριδομακαρονάδα σου. Άλλωστε, κανείς δεν αγαπά περισσότερο τα θαλασσινά, από το τσίπουρο!

 

 

Προϊόντα Wise Greece που χρησιμοποιήσαμε: