Συνταγή
Κοτοσαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει την κοτοσαλάτα με πλούσια γεύση, αλλά και με περιττά λιπαρά… Δοκίμασε τη νέα εναλλακτική και πιο ελαφριά συνταγή που σου προτείνουμε για μία πανεύκολη κοτοσαλάτα, χωρίς περιττές θερμίδες! 

ΥΛΙΚΑ 
2 στήθη κοτόπουλου
Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (κατά προτίμηση ρόκα και baby σπανάκι)
1 πορτοκάλι
1 ρόδι
Μείγμα αλατιού Oriental Salt Simply Greek for Wise Greece
Ελαιόλαδο 
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα ρόδι Φίλεμα της Λέλας χωρίς ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ. Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού Oriental Salt, τον χυμό από μισό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το υγρό στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη μαρινάδα και το ψήνουμε είτε σε γκριλιέρα είτε στον φούρνο στο γκριλ. Στο μεταξύ αναμειγνύουμε τα πράσινα λαχανικά με το ρόδι και το υπόλοιπο πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μισό γιαούρτι με τη μαρμελάδα ρόδι και ελάχιστο ελαιόλαδο, για να φτιάξουμε μία πιο ελαφριά sauce. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με τη sauce! 

 

Μην ξεχνάς ότι και αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με προϊόντα της μη κερδοσκοπικής Κίνησης Wise Greece! Με κάθε προϊόν που επιλέγεις για την καθημερινή σου μαγειρική, μας βοηθάς να προσφέρουμε τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
-Το μείγμα αλατιού Oriental Salt περιέχει αλάτι Μεσολογγίου με κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, γαρύφαλλο και άλλα μυρωδικά. Πρόκειται για ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου αφού είναι ιδανικό για μαρινάρισμα, για σάλτσες ή για το τελείωμα ενός πιάτου, ενώ έχει βραβευτεί με Great Taste Award! 

-Μην διστάσεις να ανακατέψεις το γιαούρτι με τη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και να ετοιμάσεις μία ελαφριά sauce με λίγες θερμίδες, αλλά υπέροχη γεύση!