Συνταγή
Σαλάτα με ψητά ροδάκινα

Μία δροσερή καλοκαιρινή συνταγή, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη γλύκα που αφήνουν τα ψητά ροδάκινα! 

Μην ξεχνάς, ότι και σε αυτή τη συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με το μπλε σήμα Wise Greece και να μας βοηθήσεις να προσφέρουμε ακομα περισσότερα τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται (Μάθε περισσότερα)

Υλικά
2 ροδάκινα 
1 πακέτο ρόκα 
50 γρ φέτα
λίγα τοματίνια 
1 φακελάκι Nuts Mix μείγμα ξηρών καρπών με σταφίδες
Yiam Μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη 
Ελαιόλαδο με χυμό λεμόνι
Laconian Herb Society This is thyme 

Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα για τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 3 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα ροδάκινο, με ελαιόλαδο με χυμό λεμόνι και λίγο θυμάρι. Κόβουμε τα ροδάκινα σε χονδρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στη μαρινάδα για 10 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε πολύ ένα τηγάνι ή μία γκριλιέρα στην υψηλότερη θερμοκρασία και τοποθετούμε τα μαριναρισμένα ροδάκινα για να ψηθούν από τις δύο πλευρές και να μαλακώσουν. Με τη μαρινάδα που έχει μείνει ανακατεύουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τη φέτα, τα κομμένα τοματίνια και το μείγμα ξηρών καρπών. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο με λεμόνι. Μόλις ετοιμαστούν και τα ροδάκινα, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και απολαμβάνουμε! Η εναλλαγή της γλυκιάς γεύσης των ροδάκινων, αλλά και της μαλακής υφής τους, με την πικρή γεύση της ρόκας, την αλμύρα της φέτας και την τραγανή υφή των ξηρών καρπών θα σε ενθουσιάσουν! 

 

Συμβουλές 
*Γιατί μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη; Όταν ψήνονται τα ροδάκινα βγάζουν από μόνα τους αρκετή γλύκα, οπότε δεν θέλουμε η ζάχαρη να τα κάνει ακόμα πιο γλυκά. 

*Το θυμάρι της Laconian Herb Society έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο, με αποτέλεσμα να απαιτείται ελάχιστη ποσότητα για να αρωματίσεις το φαγητό σου!

 

Προϊόντα Wise Greece που χρησιμοποιήσαμε: