Συνταγή
Γεμιστά μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα χωρίς ζάχαρη; Και όμως γίνεται! Όλοι πιστεύουμε ότι τα αγαπημένα μας γεμιστά μπισκότα, αποτελούν μικρές “βόμβες” θερμίδων, καθώς αποτελούνται από μεγάλες ποσότητες ζάχαρης…

Τώρα πλέον, υπάρχουν εναλλακτικές συνταγές, που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τον αγαπημένο μας γλυκό πειρασμό, χωρίς τις “τύψεις” των θερμίδων!
Ετοίμασε τα εύκολα γεμιστά μπισκότα χωρίς ζάχαρη, με προϊόντα με το σήμα Wise Greece και μην ξεχνάς ότι με κάθε προϊόν που επιλέγεις, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα γεύματα σε συνανθρώπους μας στα όρια της φτώχειας. Μάθε περισσότερα και υποστήριξε τη μη κερδοσκοπική Κίνηση!

Υλικά
2 φλ. Αλεύρι
½ κουτ. γλ. Σόδα
½ κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. γλ. Lamia Stevia
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. Μαργαρίνη
1 κουτ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ΔΡΥΠΕΣ (στη γεύση της επιλογής σου)

Εκτέλεση
Επιστρατεύεις το μίξερ και χτυπάς τη μαργαρίνη με τη στέβια και τη βανίλια για λίγα λεπτά. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και ανακατεύεις. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις τα στερεά υλικά και στη συνέχεια ρίχνεις το μείγμα σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, ανακατεύοντας καλά. Εάν το μείγμα γίνει σφιχτό προσθέτεις ελάχιστο νερό. Αφού ομογενοποιηθεί, ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη περίπου σε πάχος μισό εκατοστό και την κόβεις με στρογγυλά κουπ πατ. Βάζεις τα μπισκότα σε ένα ταψί, στο οποίο πρώτα έχεις στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνεις για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν καλά, τα αλείφεις με τη μαρμελάδα της επιλογής σου και τα ενώνεις, για να δημιουργήσεις ένα μικρό “σάντουιτς”. Τα απολαμβάνεις, παρέα με τον καφέ ή το πρωινό σου.

 

*Tips
Γιατί στέβια;
Επειδή έχει πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη και δεν αποδίδει θερμίδες. Επίσης, δεν περιέχει υδατάνθρακες.
Τι περιέχει η μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη;
Μία μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, ώστε να αποφευχθούν οι βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης. Η βιολογική μαρμελάδα της εταιρείας ΔΡΥΠΕΣ περιέχει σιρόπι αγαύης, που αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό, που δεν εκτοξεύει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αφού έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.