Συνταγή
Εύκολη πίτα στο τηγάνι με λαχανικά

Οι πίτες φτιάχνονται σχεδόν πάντα στο φούρνο. Υπάρχουν όμως και αυτές που μπορούμε να τις φτιάξουμε στο τηγάνι, γρήγορα και εύκολα!

Μην ξεχνάς, ότι και αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με προϊόντα για καλό σκοπό! Γιατί με κάθε προϊόν με το μπλε σήμα Wise Greece που αγοράζεις, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε παιδιά και οικογένειες στα όρια της φτώχειας. Μάθε περισσότερα και στήριξε τη μη κερδοσκοπική Κίνηση

Υλικά για το ζυμάρι:
500γρ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)

320ml χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά 25γρ. ή 1 φακελλάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Υλικά:
Κολοκυθάκια
Μελιτζάνες
Ελιές

Πιπεριές (όλα τα χρώματα)
Chutney σύκο με ανανά Saza
Κρεμμύδι
Color my salt πράσινο Βιοδύναμη
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κάνουμε λακούβα στο κέντρο. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη. Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο νερό και όλο μαζί, στο αλεύρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, από το κέντρο προς τα έξω. Όταν γίνει μάζα η ζύμη (θα είναι αραιή), αδειάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο, καθώς και όσο αλεύρι έχει μείνει στον πάτο του μπολ.

Με αλευρωμένα χέρια αρχίζουμε και ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις. Τραβάμε τη ζύμη, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντάς τη. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Αλευρώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 ώρα σε ζεστό σημείο. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Κρατάμε το ένα για την πίτα μας και τα υπόλοιπα τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Το βάζουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά, σε τηγάνι με ψηλά τοιχώματα το οποίο έχουμε αλείψει πρώτα με λίγο λάδι. Παράλληλα, ψήνουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας στη γκριλιέρα. Όταν το ζυμάρι ροδίσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε στη βάση του chutney σύκο με ανανά, από πάνω  τα ψημένα λαχανικά μας, αλατίζουμε με color my salt πράσινο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και τελειώνουμε, καταβρέχοντας με λίγο ελαιόλαδο την πίτα μας.

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε: