10 Ερωτήσεις στην Ευθαλία από τη Euthalia Cosmetics

H γλυκιά Ευθαλία, ανακαλύπτει τις μυστικές συνταγές της γιαγιάς της, προσθέτει φαντασία, έμπνευση και αγνές πρώτες ύλες, για να δημιουργήσει τα υπέροχα καλλυντικά της! Ώρα να την γνωρίσουμε, μέσα σε 10 ερωτήσεις…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με τα καλλυντικά; 
Η εταιρεία Euthalia Natural Cosmetic Values ιδρύθηκε το 2012 με απόλυτο σεβασμό στη φύση, χωρίς χημικά και συνθετικά στοιχεία, με όπλο την πλούσια ελληνική χλωρίδα και με προσήλωση στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής ιατρικής. Τα καλλυντικά Εuthalia δημιουργήθηκαν για το σύγχρονο άνθρωπο της πόλης, προσφέροντας στην επιδερμίδα του λάμψη και υγεία.
Η ενασχόλησή μας με τα φυτικά καλλυντικά πρόεκυψε μέσα από μια προσωπική αναζήτηση. Η αγάπη για τη φύση, την παράδοση και τις αξίες της ήταν το πρώτο βήμα για να αναπτύξουμε προϊόντα τα οποία καλύπτουν καθημερινές μας ανάγκες βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής. Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα δώρα της, στο χέρι μας είναι να τα αξιοποιήσουμε!

 

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Πηγή έμπνευσης ήταν η γιαγιά Ευθαλία. Οι δικές της μοναδικές συνταγές για υπέροχα σαπούνια και κηραλοιφή που έκαναν το σπίτι να μοσχοβολά φρεσκάδα και το δέρμα της να λάμπει από υγεία, μου έδωσαν την έμπνευση να ιδρύσουμε την Euthalia Natural Cosmetic Values.
Η γιαγιά Ευθαλία έμαθε από πολύ μικρή να αξιοποιεί τα ευεργετικά βότανα του νησιού και να τα εντάσσει στην καθημερινότητά της. Η σειρά ελληνικών φυσικών καλλυντικών Euthalia παντρεύει τη γνώση για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας. Με βασικό συστατικό το πολύτιμο βιολογικό ελαιόλαδο, πλαισιωμένο από τα γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση άγριο τριαντάφυλλο και κίστο, 100% φυσικά και με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα, έχουν πάρει τιμής ένεκεν το όνομα της γυναίκας που τα ενέπνευσε, επαληθεύοντας την υπόσχεση για ευ-θαλία και ευ-δοκιμία της επιδερμίδας στην οποία προσφέρουν τροφή, υγεία και λάμψη.
Όραμά μας είναι να προσφέρουμε στο σύγχρονο άνθρωπο τη δυνατότητα να ανακαλύψει με τις αισθήσεις του την αληθινή – αιώνια φύση, μέσα από αγνές, Φυσικές (Natural) και βιοενεργές συνταγές Καλλυντικών (Cosmetic) που στηρίζονται στις παραδοσιακές Αξίες (Values).

 

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Οι δυσκολίες είναι απίστευτα μεγάλες στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Καθημερινά καλούμαστε να ξεπεράσουμε εμπόδια γραφειοκρατίας στις συναλλαγές μας, ενώ η πολιτεία όχι μόνο δεν δίνει κίνητρα στο νέο επιχειρηματία να αναπτυχθεί αλλά τον αιφνιδιάζει με τις αλλεπάλληλες αλλαγές της στο φορολογικό σύστημα. Κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Πρέπει να έχεις τρομερή υπομονή, επιμονή, πάθος και όραμα για να μπορείς να προχωρήσεις να μην απελπίζεσαι και να εξελίσσεσαι.

 

euthalia natural cosmetics

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Ο ανταγωνισμός στον χώρο των καλλυντικών είναι πολύ μεγάλος. Στα πραγματικά φυσικά καλλυντικά όμως οι ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται είναι μονοψήφιος αριθμός. Ο Έλληνας καταναλωτής δυστυχώς δεν είναι εκπαιδευμένος να αναγνωρίζει εύκολα ποιο είναι φυσικό και ποιο όχι.

 

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Η έντονη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για προϊόντα φιλικότερα προς το περιβάλλον τον ωθεί να αναζητήσει αυτά τα προιόντα. Στην Εuthalia παντρεύουμε τις παραδοσιακές συνταγές με τις τελευταίες εξελίξεις της κοσμετολογίας, δημιουργώντας φόρμουλες 100% φυσικές αξιοποιώντας την βιοποικιλότητα της πλούσιας ελληνικής χλωρίδας και τις δραστικές ιδιότητές τους στο δέρμα μας.

 

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Κάθε μας προϊόν είναι διαφορετικό, με διαφορετικές ιδιότητες για να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο από αυτά. Δημιουργούμε προϊόντα που έχουν φυσική δράση και την αποτελεσματικότητα που χρειαζόμαστε χωρίς να ξοδεύει ο καταναλωτής μια περιουσία γι αυτό. Βέβαια υπάρχει η σειρά κίστου η οποία είναι best seller για κανονικές – ξηρές επιδερμίδες με αναπλαστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, την οποία έχουν λατρέψει οι καταναλωτές μας.
Δώσε μας μερικές προτάσεις χρήσης για τα προϊόντα σου και γενικότερα μερικές συμβουλές…
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω στους αναγνώστες είναι μερικές γενικές συμβουλές όσο αναφορά τα φυτικά καλλυντικά, πως θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν αυτά μέσα από μια πληθώρα προϊόντων και γιατί θα πρέπει να τα επιλέξουν.
Κάθε συμβατικό καλλυντικό αποτελείται από δύο ειδών συστατικά: τα ενεργά και τα ανενεργά. Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα. Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες. Επιπλέον, η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις «ξένες» ουσίες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διείσδυση του καλλυντικού, άρα και η αποτελεσματικότητά του. Τα φυτικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα. Επίσης, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να προσέχουν την ποσόστωση σε φυσικότητα που περιέχεται μέσα σ αυτά όταν τα επιλέγουν.


euthalia_serum

Ένας ακόμη αρκετά σοβαρός λόγος για να επιλέξουμε φυτικά καλλυντικά είναι ότι σέβονται το περιβάλλον. Τα φυτικά καλλυντικά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξουμε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο λόγος είναι ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, π.χ. πετροχημικά και τα παράγωγά τους, διαλύτες, όπως η προπυλενογλυκόλη, ή ερεθιστικά επιφανειοδραστικά, όπως τα SLS, ενώ οι συσκευασίες τους είναι ανακυκλώσιμες.

 

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους οικονομικούς κλάδους στην Ελλάδα. Τα ελληνικά προϊόντα έχουν μία δυναμική και προσελκύουν τις ξένες αγορές καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει έντονη ζήτηση για ελληνικά ποιοτικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η μόνη διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να επενδύσουμε στην ποιότητα σε όλα τα επίπεδα από την παραγωγή, την συσκευασία, τις υπηρεσίες μας. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε!

 

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Η φιλοσοφία της euthalia βασίζεται στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας την ιδία φιλοσοφία πρεσβεύει και η Wise Greece την βιώσιμη διαβίωση και ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Με την συμμέτοχη μας πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε και εμείς στο δύσκολο έργο της.