10 Ερωτήσεις στην Κατερίνα από την Hellenic Nature

Μία εταιρεία, που όπως μαρτυρά και το όνομά της, αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελληνική Φύση. Φυσικά δεν εννοούμε μόνο τρόφιμα, αλλά και πρωτότυπα καλλυντικά που έχει να μας προτείνει η Κατερίνα και η ομάδα της! Ας τους γνωρίσουμε, μέσα σε 10 ερωτήσεις…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με τον συγκεκριμένο κλάδο;
Αρκετά χρόνια πριν, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η διατροφή του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία και την ευεξία του, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη γη των προγόνων μας, στην Καβάλα και να καλλιεργήσουμε εκεί τα προϊόντα που βάζουμε στο τραπέζι μας.
Ακολουθώντας μεθόδους που σέβονται τη φυσική ισορροπία, αξιοποιώντας την πείρα των γονιών μας, αλλά και την επιστημονική γνώση, καταφέραμε να παράγουμε ποιοτικά άριστα, φυσικά προϊόντα που μας κάνουν περήφανους!

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Τα πολύτιμα δώρα της Ελληνικής φύσης. Αυτά θέλουμε να κάνουμε γνωστά σε όλο τον κόσμο. Το brand name πιστεύουμε ότι παραπέμπει άμεσα στην Ελλάδα, τη μοναδική Φύση της και τα πολύτιμα δώρα της. Ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη αγκαλιά, έτοιμη να υποδεχτεί ότι ξεχωριστό παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Ξεκινήσαμε με πολύ μεράκι και στον αγώνα μας να παράγουμε τα προϊόντα μας με τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει, δεν υπολογίσαμε χρόνο και κόπο. Επενδύσαμε την ζωή μας σε αυτή την προσπάθεια! Φτάσαμε έτσι με σκληρή δουλειά, μεράκι και πάθος, στο σημείο να προσφέρουμε ότι καταναλώνουμε εμείς, οι φίλοι μας και τα παιδιά μας στους καταναλωτές που εμπιστεύονται τα προϊόντα μας.

infused olive oil

 

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Υπάρχουν πέντε μεγάλες κατηγορίες στα προϊόντα μας αυτή την στιγμή.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, οι ελιές μας, τα χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, τα κρασιά από το χρυσοφόρο Παγγαίο και τα αρωματικά αυτοφυή επιλεγμένα βότανά μας. Η ποιότητα των ελαιολάδων μας οφείλεται σε μία σειρά από δεδομένα: Παράγουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από επιλεγμένες ελιές, μαζεμένες με το χέρι και μόνο με ψυχρή έκθλιψη. Οι ελιές ελαιοποιούνται αμέσως μετά τη συγκομιδή, χωρίς να υποστούν καμιά χημική επεξεργασία. Ελαιοποιούμε τη σπάνια ποικιλία ελιάς, Μαμούθ Χαλκιδικής, που ευδοκιμεί μόνο στην Χαλκιδική και ένα μικρό μέρος της Καβάλας και παράγει ένα πολύ ιδιαίτερο, πλούσιο, αρωματικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μικρότερη του 0,3. Τέλος, η ποιότητα του εδάφους, το ιδανικό κλίμα που είναι ευνοημένο από την πλούσια ηλιοφάνεια και την αύρα της θάλασσας, παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο!
Οι ελιές, είναι ο σημαντικότερος καρπός της Μεσογείου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Κάθε ποικιλία είναι σημαντική, σε μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή. Οι βρώσιμες ελιές μας είναι μοναδικές. Τις επιλέγουμε με ιδιαίτερη φροντίδα μία προς μία. Μαρινάρουμε σε θαλασσινό αλάτι, σπιτικό ξίδι από κρασί και τις αρωματίζουμε με βότανα που εμείς οι ίδιοι συλλέγουμε από απάτητα βουνά της πατρίδας μας.
Το ελαιόλαδο είναι η βάση και για το χειροποίητο σαπούνι που παράγουμε. Συνδυάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου με επιλεγμένα φυσικά συστατικά, εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια, παράγουμε περισσότερους από 30 διαφορετικούς τύπους σαπουνιών, ανάμεσα σε αυτά και τα ιδιαίτερα διακοσμητικά σαπούνια μας.
Οι εκλεκτοί οίνοι μας φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Τα κρασιά μας ανήκουν στην κατηγορία των Τοπικών Οίνων και κυκλοφορούν με τη γεωγραφική ένδειξη Τοπικός Οίνος Παγγαίου
Tέλος, τα ιδιαίτερα βότανα από τα απάτητα βουνά της Ελλάδας, είναι αυτοφυή και αυστηρά επιλεγμένα. Πάνω από όλα όμως, η προσωπική επίβλεψη όλων των σταδίων της διαδικασίας από το χωράφι μέχρι το σπίτι σας και τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα που έχουμε θέσει, κάνουν τη διαφορά.

soaps

 

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Η σημαντικότερη πρώτη ύλη μας είναι η ελιά. Όλα ξεκινάνε από εκεί. Είναι η αφετηρία για τη σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας.’Έχουμε το προνόμιο να μπορούμε να ελέγχουμε την πρώτη ύλη μας από το χωράφι μέχρι την τυποποίηση. Με την εξασφάλιση της καλής ποιότητας στην πρώτη ύλη, με τη γνώση και τη σωστή και προσεγμένη διαδικασία παράγουμε τα εκλεκτά προϊόντα που σας προσφέρουμε.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο προϊόν. Κάθε ένα είναι διαφορετικό και με διαφορετικά χαρίσματα. Αλλά μπορώ να σας πω ότι τον Θησαυρό μας, το ελαιόλαδο TREASURE το έχει αγαπήσει ιδιαίτερα ο κόσμος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης σημαντικά best seller είναι τα ελαιόλαδα με αρωματικά βότανα σε πρακτική συσκευασία με spray. Πρέπει ακόμα να πω ότι τα σαπούνια μας έχουν κερδίσει όσους τα χρησιμοποιούν, αφού είναι ένα φυσικό προϊόν, για υγιεινή καθαριότητα με καλλυντικές ιδιότητες.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης, συμβουλές, συνταγές)
Η πρόταση μας είναι απλή και εύκολη: φτιάξτε μια Ελληνική σαλάτα προσθέστε τις ελιές μας, απογειώστε την με το ελαιόλαδό μας και απολαύστε με τη συνοδεία ενός από τα μοναδικά κρασιά μας και θα μας θυμηθείτε… Πιστεύουμε ότι ακόμα και τα πιο απλά πιάτα θα μεταμορφωθούν γευστικά, μετά την προσθήκη του μοναδικού ελαιολάδου μας.

TREASURE 02

 

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Οι Έλληνες παραγωγοί, δίνουν καθημερινά πολλές μάχες σε διάφορα μέτωπα. Οι συνθήκες σήμερα είναι αρκετά δύσκολες για όλους. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Θα δώσουμε τον αγώνα με οδηγό την παράδοσή μας, την πρωτοτυπία, το πείσμα και τη δίψα για την επιτυχία. Φυσικά αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν. Χρειάζεται δουλειά, κόπος, μεράκι και τέλος χρειάζεται και το Κράτος. Να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι αφού δεν είναι σύμμαχοι, τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι εχθροί.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός σήμερα;
Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα είναι οι ατελείωτοι και παράλογοι φόροι. Το κράτος σε κάνει υπάλληλο στην επιχείρησή σου και μάλιστα κακοπληρωμένο! Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν ποινικό αδίκημα… Τέλος ο μη υγιής ανταγωνισμός και οι στρεβλώσεις της Ελληνικής αγοράς είναι τέτοιες, που κάνουν την ζωή κάθε ’’ρομαντικού’’ παραγωγού δύσκολη.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Γιατί δεν είναι απλά μια Μη Κερδοσκοπική, αλλά ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που δημιουργεί κέρδος για τους Έλληνες παραγωγούς και το διαθέτει σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Για εμάς είναι μεγάλη ικανοποίηση να ξέρουμε ότι ένα μέρος του κόπου μας γίνεται ανακούφιση για κάποιους συνανθρώπους μας.