10 Ερωτήσεις στον Θανάση από τo Send a Scent!

Ο Θανάσης είχε μία πρωτοποριακή ιδέα: να στείλει τα βότανα της Ελλάδας, μέσα σε μία card postal! Και το έκανε πράξη! Ας τον γνωρίσουμε… 

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσεις ένα τόσο ιδιαίτερο προϊόν; 
Αν και τα αντικείμενα σπουδών και εργασίας μου έχουν διαφορετική κατεύθυνση, πάντα με κεντρίζουν οι πρωτοποριακές ιδέες και τα καινοτόμα προϊόντα. Θαυμάζοντας την ελληνική φύση, τόσο για την ομορφιά της όσο και για τις ιδιαιτερότητες που έχει, το μικροκλίμα της κάθε περιοχής, την ποικιλία των βοτάνων της, των φυτών της, των δένδρων της, προσπάθησα να του δώσω μία νέα διάσταση για να μπορεί να ταξιδέψει! Έτσι δημιούργησα το Send-A-Scent. Αποκρυσταλλώνοντας στο μυαλό μου αυτήν την ιδέα, δημιουργήσαμε την εταιρεία FEELGREECE, με σκοπό να προωθήσουμε την μοναδικότητα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας με φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες; 
Το brand από μόνο του «Send-A-Scent», καθώς και τα υπόλοιπα brand της εταιρείας, «Send-A-Herb», «Send-An-Aroma» και «Send-A-Breeze» είναι ότι ακριβώς δηλώνουν: Στείλε τα αρώματα της ελληνικής φύσης, των ελληνικών αρωματικών φυτών, των αρωματικών βοτάνων όπου φτάνει ο άνθρωπος! Και αυτός είναι ο σκοπός μου! Τα προϊόντα μας, να ταξιδέψουν την Ελλάδα σε όλη τη γη!

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες; 
Οι δυσκολίες πολλές, όπως σε κάθε τι καινούργιο. Είναι ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από την αρχή! Να σχεδιαστεί το προϊόν, η σύνθεσή του, να βρεθεί το κατάλληλο υλικό της συσκευασίας, να τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις αποστολής έτσι ώστε να ταξιδεύει, να προχωρήσει η κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας, χίλιες δυο λεπτομέρειες… ακόμα και η εύρεση των κατάλληλων ελληνικών αρωματικών φυτών και βοτάνων.

display-header-logo-patented

Μίλησέ μας για το προϊόν σου; Τι το κάνει διαφορετικό; 
Όπως προανέφερα, το Send-A-Scent είναι ένα πρωτοποριακό και μοναδικό προϊόν. Πρόκειται για μία έξυπνη ταχυδρομική κάρτα (καρτ-ποστάλ), η οποία περιέχει βότανα και αρωματικά φυτά του τόπου μας, παρέχοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να “αιχμαλωτίσει” και να ταξιδέψει όπου επιθυμεί τα αρώματα της ελληνικής γης. Έτσι, εξελίσσει την κλασσική καρτ-ποστάλ, η οποία δεν είναι απλά μία θύμηση του ταξιδιώτη από τους τόπους που επισκέφθηκε και σκέψη σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Αποκτά μία νέα διάσταση: μεταφέρει τα μοναδικά αρώματα του τόπου, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις…

Πες μας για τις πρώτες ύλες; 
H ελληνική γη με τις εναλλαγές του εδάφους της, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του υψομέτρου και τις διαφορετικές κλίμακες υγρασίας, ποικίλει από τόπο σε τόπο. Κάθε γωνία της αναπτύσσει ένα μοναδικό μικροκλίμα που επηρεάζει τη βλάστηση, γεμίζοντας τον αέρα με τα ιδιαίτερα αρώματα βοτάνων, λουλουδιών και μπαχαρικών. Αυτά τα βότανα, αρωματικά φυτά και μπαχαρικά “φυλακίζονται” μέσα στις καρτ-ποστάλ μας! Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, ηλεγμένα και σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις παραγωγής και συσκευασίας.

Τι σχόλια έχεις λάβει μέχρι σήμερα για το προϊόν; 
Πολύ θετικά έως ενθουσιώδη. Δεν λέω, υπάρχουν και κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν-ευτυχώς, γιατί διαφορετικά θα ανησυχούσα! Τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής τόσο από τις επιχειρήσεις που εμπιστεύονται το προϊόν να το συμπεριλάβουν στην γκάμα των προϊόντων τους ή το χρησιμοποιούν σαν δώρο, όσο και από τον κόσμο. Τα σχόλια είναι ενθαρρυντικά και με γεμίζουν χαρά. Είναι σημαντικό να επιβραβεύονται οι κόποι και οι ιδέες σου. Χάρηκα πολύ όταν ένας “φίλος” από την Γερμανία το ζήτησε για να το δωρίσει σε καλεσμένους του τα Χριστούγεννα. Το είχε αγοράσει το καλοκαίρι που έκανε διακοπές στην Κρήτη! Μία “φίλη” που το έλαβε στην Γαλλία, μας μετάφερε τηλεφωνικά τα ενθουσιώδη λόγια της ταχυδρόμου που της το παρέδωσε! Επίσης, μία Αμερικανίδα, τρελάθηκε όταν το βρήκε στο ταχυδρομικό της κουτί στο σπίτι της γιατί οι μυρωδιές την μετέφεραν στο ταξίδι της στην Ελλάδα και της ξύπνησαν όμορφες αναμνήσεις!

card postalΔώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης, συμβουλές)
Το μότο του Send-A-Scent είναι απλό: Keep, send, eat! Δηλαδή, είναι ένα προϊόν που μπορείς να το κρατήσεις σαν ενθύμιο, να το στείλεις όπου επιθυμείς ή να το χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα!

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση; 
Η κατάσταση είναι δύσκολη σήμερα στην χώρα μας. Πιστεύω όμως ότι ο Έλληνας παραγωγός έχει στα χέρια του έναν θησαυρό -την ελληνική γη και τα προϊόντα της- που με κατάλληλο τρόπο μπορεί να κάνει την διαφορά. Πιστεύω ότι η ελληνική παραγωγή είναι αυτή, στην οποία πρέπει να βασιστεί η χώρα για να μπορέσει να ανακάμψει.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός σήμερα; 
Δυστυχώς η ελληνική πραγματικότητα είναι δύσκολη… τι εννοώ: ο Έλληνας παραγωγός αντιμετωπίζει δύο βασικές δυσκολίες, η μία έχει να κάνει με την Πολιτεία και την αδυναμία της να βοηθήσει ουσιαστικά την ελληνική παραγωγή. Το κράτος πάντα στέκεται εμπόδιο στην πρωτογενή παραγωγή. Η δεύτερη έχει να κάνει με την έλλειψη εκπαίδευσης του Έλληνα παραγωγού. Οι γνώσεις του είναι, ως επί το πλείστον, εμπειρικές. Του λείπει η ουσιαστική υποδομή να προωθήσει την παραγωγή του και να μην μεταποιήσει, γιατί η μεταποίηση δίνει αξία στα μοναδικά ελληνικά προϊόντα.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece; 
Είναι σημαντικό να βοηθούμε τον συνάνθρωπό μας στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός, όχι μόνο τώρα στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά γενικότερα. Άλλωστε, εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση στην ανθρωπιά. Θεωρώ το έργο της Wise Greece ουσιαστικό και ωφέλιμο. Μου αρέσει η ιδέα και ο τρόπος που την έχει αναπτύξει.