10 Ερωτήσεις στον Θανάση από την Tilia

Λένε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο προϊόν κρύβεται μια ιστορία… Η κεραλοιφή Tilia είναι ένα ελληνικό προϊόν, διακεκριμένο ήδη τέσσερις φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς, και η ιστορία της, όπως μας τη μεταφέρουν οι δημιουργοί της, ξεκινάει το 2010 κάπως έτσι…

 

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Πώς ξεκινήσατε; Πώς σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με τα φυσικά καλλυντικά;
Η ανάγκη σε σπρώχνει να κάνεις πολλά και χρήσιμα πράγματα… Η ανάγκη για θεραπεία ήταν αυτή που μας παρακίνησε. Το παιδί μας εμφάνισε έντονους δερματικούς ερεθισμούς σε πολύ μικρή ηλικία. Ήταν μία δύσκολη περίπτωση. Δοκιμάσαμε αρκετά προϊόντα, όμως κανένα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία. Αναγκαστήκαμε να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης, να ψάξουμε, να θυμηθούμε… Και θυμηθήκαμε… το πολύτιμο βαζάκι με την κεραλοιφή της γιαγιάς, τη γιαγιά που άπλωνε στο δέρμα μας τη μαγική αλοιφή που είχε φτιάξει με τα χεράκια της. Έτσι ξεκινήσαμε να παρασκευάζουμε τη βιολογική κεραλοιφή Tilia, αρχικά στην κουζίνα του σπιτιού μας!

 

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Αναζητήσαμε το πιο καθαρό κερί, το πιο παρθένο λάδι και τα άλλα απολύτως φυσικά υλικά… Γνωρίζοντας ότι η κεραλοιφή μας περιείχε τα πιο αγνά συστατικά, απευθείας από τη φύση, την εφαρμόζαμε στις πάσχουσες περιοχές του δέρματος των ίδιων των παιδιών μας, των πρώτων δοκιμαστών της Tilia, γνωρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έβλαπτε το ευαίσθητο δέρμα τους. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και έτσι συνεχίσαμε να βελτιώνουμε την αρχική συνταγή, έως ότου φτάσαμε την Tilia στην πιο σύγχρονη και αποτελεσματική εκδοχή της. Τα αποτελέσματα από τη χρήση της, ήταν πλέον τόσο θεαματικά, που με πολύ ενθουσιασμό μοιράζαμε την Tilia σε φίλους και γνωστούς, οι οποίοι διαπίστωναν με ανάλογο ενθουσιασμό τις θεραπευτικές της ιδιότητες! Έτσι, θεωρήσαμε ότι αξίζει τον κόπο να διαδώσουμε την πολύτιμη συνταγή μας.  Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε όλους τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους καθώς και έλεγχο για ευαίσθητα δέρματα, ώστε το προϊόν μας να είναι το πλέον ασφαλές ακόμα και για νεογέννητα μωρά. Η ποιότητα της Tilia ελέγθηκε και συνεχίζει να ελέγχεται με αυστηρό τρόπο από πιστοποιημένο εργαστήριο έρευνας και εκτίμησης κοσμετολογικών προϊόντων και από το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ εργαστήριο παρασκευής καλλυντικών με το οποίο συνεργαζόμαστε.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;
Το βασικό κίνητρο για την προώθηση της Tilia ήταν η βαθιά μας πεποίθηση ότι έχουμε φτιάξει κάτι καλό που αξίζει να το βγάλουμε προς τα έξω. Δεν μας παρακινούσε το εμπορικό κέρδος, αν και για να επιβιώσει η όποια επιχείρηση, είναι σίγουρα απαραίτητο. Όμως, δεν είναι το βασικό κίνητρο. Η αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό, για τα παιδιά, τον άνθρωπο, τη φύση… Αυτά είναι τα κίνητρά μας.
Η Tilia για εμάς είναι επιλογή τρόπου ζωής. Μια και δεν ζούμε πλέον τόσο κοντά στη φύση, τουλάχιστον να μην ξεχνάμε τα δώρα της φύσης. Αυτά τα δώρα προσφέρουμε στους πελάτες μας και ξέρουμε ότι κάνουμε κάτι καλό!

tilia keraloifi

 Mιλήστε μας για το προϊόν σας. Τι το κάνει διαφορετικό;
Αντιμετωπίσαμε την Tilia από την αρχή σαν ένα παιδί που θέλει φροντίδα. Ήταν το προϊόν μας και θέλαμε να περιέχει τις αγνότερες πρώτες ύλες. Το προϊόν μας μυρίζει αγνότητα και φύση, κάτι που μπορεί να ξενίζει όσους έχουν ξεχάσει αυτές τις μυρωδιές… Επιλέγουμε και επιμένουμε να ξυπνάμε τέτοιες μνήμες με τα προϊόντα μας. Επιπλέον, θέλαμε το πολύτιμο προϊόν μας να κατοικεί στην πιο ποιοτική συσκευασία και να βρίσκεται σε χώρους με αισθητική και ευαισθησία. Προερχόμενοι από το χώρο της αρχιτεκτονικής, επιλέγουμε ακόμα και σήμερα τα σημεία πώλησης και με αισθητική ματιά, γνωρίζοντας ότι ο χώρος που μας περιβάλλει παίζει σημαντικό ρόλο στην αίσθηση, στη σκέψη, στη συμπεριφορά και στη γενικότερη διάθεσή μας.

 

Πείτε μας για τις πρώτες ύλες;
Οι πρώτες ύλες της Tilia είναι ό,τι πιο αγνό μπορεί να βρει κανείς σήμερα στην ελληνική γη. 100% αγνό, ανεπεξέργαστο μελισσοκέρι, χωρίς παραφίνες και άλλες προσμίξεις και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, και έλαιο τιλίου, όλα από περιοχές όπου εφαρμόζονται πιστοποιημένες βιολογικές μέθοδοι καλλιέργειας. To αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν 100% ενεργό!
Η Tilia, σκόπιμα δεν περιέχει αιθέρια έλαια, ώστε να είναι ιδανική για χρήση ακόμα και σε βρέφη, θηλάζουσες μητέρες και εγκύους. Τα αιθέρια έλαια, αν και έχουν εξαιρετικές δράσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά γιατί μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα υπό κάποιες συνθήκες και να δημιουργήσουν φωτοευαισθησία όταν εκτεθούμε στον ήλιο μετά την εφαρμογή.
Όλα τα παραπάνω, συνδυαζόμενα με μία προτυποποιημένη παραγωγή που εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει απώλεια θρεπτικών στοιχείων κατά την επεξεργασία, κάνουν την TILIA μια εντελώς διαφορετική, κορυφαίας ποιότητας κεραλοιφή.

 

Υπάρχουν κάποια προϊόντα που ξεχωρίζετε;
Η Tilia είναι αυτή τη στιγμή η βασίλισσά μας. Ένα προϊόν, για πάρα πολλές χρήσεις. Η πιο συχνή ερώτηση που δεχόμαστε είναι πώς γίνεται ένα μόνο προϊόν να κάνει για τόσες πολλές χρήσεις! Είναι αλήθεια ότι προτείνουμε την Tilia για ένα μεγάλο εύρος δερματικών ερεθισμών, ακόμα και για την τόσο ευαίσθητη επιδερμίδα των βρεφών, λόγω των 100% φυσικών και πολύ δραστικών συστατικών της. Η βασική ιδιότητα της Tilia είναι να θρέφει τα κύτταρα, να δίνει ελαστικότητα στο δέρμα, να ενυδατώνει και να καταπραϋνει το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα, χωρίς να φράζει τους πόρους. Γι’ αυτό είναι ιδανική ακόμα και για την περιποίηση του προσώπου!

 

keraloifiΔώστε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σας (τρόποι χρήσης, συμβουλές)
Η Tilia είναι ένα καλλυντικό και ταυτόχρονα θεραπευτικό προϊόν. Είναι πολύ αποτελεσματική γιατί περιέχει 100% ενεργά συστατικά (σε αντίθεση με τις περισσότερες κρέμες που περιέχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό μια βάση ή απλά νερό και ελάχιστο ποσοστό δραστικών συστατικών). Απλώνεται εύκολα και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. Ταυτόχρονα είναι πολύ οικονομική, διαρκεί πολύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια. Για ενυδάτωση προσώπου ή μικρών περιοχών του σώματος, αρκεί μικρή ποσότητα κεραλοιφής, φανταστείτε όσο περίπου μία φακή για όλο το πρόσωπο. Μοιράζουμε απαλά την ποσότητα κεραλοιφής σε διάφορα σημεία του προσώπου με τα δάκτυλα και στη συνέχεια την απλώνουμε με απαλές κινήσεις από το κέντρο προς την περιφέρεια, σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.
Για πιο σοβαρούς δερματικούς ερεθισμούς, απλώνουμε μία παχιά στρώση κεραλοιφής στην πάσχουσα περιοχή και την καλύπτουμε πλήρως ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε, ώστε τα ενεργά συστατικά της να θρέψουν την περιοχή.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Σίγουρα μπορούν. Απλά χρειάζεται αρκετός κόπος και πρέπει όλοι μας να δεχτούμε ότι, ναι, θα κοπιάσουμε περισσότερο, αλλά είναι για το καλό. Άλλωστε «τα αγαθά κόποις κτώνται». Σωστά;

 

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός σήμερα;
Η γενικότερη δυσμενής κατάσταση της χώρας μας είναι μια βασική δυσκολία. Όμως, εργαζόμαστε σκληρά και ελπίζουμε ότι οι Έλληνες θα καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουν τα 100% ελληνικά προϊόντα.
Μια άλλη πολύ σημαντική δυσκολία είναι ότι ο καταναλωτής βομβαρδίζεται από τόσα πολλά προϊόντα μέσα από συγκεκριμένα κανάλια επικοινωνίας και έχει συνηθίσει να αγοράζει με ευκολία ό,τι του προσφέρεται έτοιμο, χωρίς καμμία έρευνα για την προέλευση και την ποιότητά του.
Εμείς δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και στην προέλευση των πρώτων υλών των προϊόντων μας. Δεν έχουμε τον τρόπο να το επικοινωνήσουμε τόσο φωναχτά, μπορεί και να μην θέλουμε… Μάλλον προτιμάμε μια πιο ήπια προσέγγιση, που θα αφήνει στον καταναλωτή το περιθώριο να εκτιμήσει εκ του αποτελέσματος το προϊόν μας.

 

Γιατί επιλέξατε να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;
Από την αρχή, στόχος μας ήταν να μοιραζόμαστε τα καλά. Άλλωστε, δεν έχει νόημα να τα κρατάμε, μόνο για τον εαυτό μας. Στόχος μας είναι το καλό να απλώνεται παντού και να ευεργετούνται όσο το δυνατό περισσότεροι συνάνθρωποί μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, επιλέξαμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες αλληλεγγύης της Wise Greece, παραχωρώντας της μέρος των κερδών μας για να επιτελέσει το κοινωνικό της έργο! Έτσι, η εταιρία μας γίνεται κανάλι που προσφέρει υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες και βοηθάμε στην πράξη, όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.