Γνωρίζουμε την Αθηνά από τη Seven Senses!

Μέσα από την αγάπη της για τα βότανα και τις θεραπευτικές δυνάμεις της Μητέρας Φύσης, η Αθηνά μας συστήνει την εταιρεία της. Ας τη γνωρίσουμε!…

 

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια πανέμορφη Αθήνα, όπου σπούδασα διαφήμιση και μάρκετινγκ. Περίεργη και ανήσυχη, με βαθιά έλξη προς τις τέχνες, βρήκα χρόνο να παρακολουθήσω στο πανεπιστήμιο μαθήματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού παράλληλα με τη δουλειά μου και επίσης να πάρω και ένα δίπλωμα φωτογραφίας, που ως και σήμερα αποσυμπιέζει τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες.

Εξάσκησα το marketing τροφίμων και αγροτικών προϊόντων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν μία μοναδική ευκαιρία γνώσεων τόσο της νομοθεσίας, όσο και των απαιτήσεων και ιδιομορφιών των ξένων αγορών, των καναλιών διανομής, των εκθέσεων τροφίμων, της διαφορετικής κουλτούρας κλπ.

Η ζωή μου άλλαξε δραματικά στα μέσα της 3ης δεκαετίας της ζωής μου και βρέθηκα κοντά στη φύση. Έκτοτε ως παραγωγός ντοκιμαντέρ και εκπομπών, ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύπτω άγνωστα μέρη και κρυμμένους πολύτιμους θησαυρούς. Αυτό όμως που μου κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον ήταν και είναι τα ελληνικά προϊόντα, η δημιουργικότητα και το πείσμα των ελλήνων παραγωγών.

Ως vegetarian και η ίδια που πιστεύει στις θεραπευτικές δυνάμεις της Φύσης κατέγραφα συναρπαστικές ιστορίες και μύθους για τις ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων και για το πως η Μητέρα Φύση μας παρέχει λύσεις για να βοηθήσουμε στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Αυτά έφταναν για να αποφασίσω να συνδυάσω την επαγγελματική μου εμπειρία με την αγάπη μου για τα βότανα και τη φύση και να γεννηθεί η Seven Senses Organics!


Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Η εταιρία μας στοχεύει στην εμπορία βιολογικών βοτάνων και βοτανικών μειγμάτων σε διάφορες μορφές, σε ξένες αγορές αλλά και στη οργάνωση συναφών εκδηλώσεων που στόχο έχουν τη γνωριμία και σύνδεση των ανθρώπων με τις θεραπευτικές δυνάμεις των αρχαίων ελληνικών φαρμακευτικών βοτάνων.

Μας αρέσει να παρουσιάζουμε την εταιρεία μας ως ένα πολυδιάστατο project με ένα σαφές όραμα, το οποίο στοχεύει στην παροχή υγιεινών, θρεπτικών, βιώσιμων, βιολογικών τροφίμων, με σεβασμό στη φύση και στη νέα γενιά Ελλήνων αγροτών.

Τα βότανα μας είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και ο Πολιτισμός περιλαμβάνει τη φύση, την ηθική και τις τέχνες. Έτσι, η συσκευασία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο στη φιλοσοφία μας. Καταγράψαμε την άγρια ​​συλλογή ελληνικών βοτάνων σε μια κομψή σειρά εκλεπτυσμένου, διαχρονικού σχεδιασμού, εμπνευσμένη από τα φυσικά χρώματα των βοτάνων και τον χρυσό ελληνικό ήλιο.

Τα βοτανικά μας μείγματα βασίζονται στην έμπνευση ελλήνων tea masters, οι οποίοι δημιούργησαν μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς που ξυπνάνε διαφορετικές αισθήσεις! Εμείς τα τιμήσαμε με ένα εντυπωσιακό σχεδιασμό συσκευασίας που κάθε μία αντιπροσωπεύει και ένα animal spirit για να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει!


Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Οι δυσκολίες πολλές στην αρχή και απορρέουν από τις ιδιαιτερότητες ενός ευαίσθητου προϊόντος (σημάνσεις, πιστοποιήσεις, σωστή επιλογή παραγωγών). Επίσης απαιτείται σωστή μελέτη της αγοράς στην οποία απευθύνεσαι – εγώ ξεκίνησα από την αγορά της Αμερικής στην οποία είμαι πιο εξοικειωμένη, επίσης η σωστή επιλογή συσκευασίας (σχεδιασμός, πρόβλεψη, εισαγωγή) και τέλος το βασικότερο, η όσο το δυνατόν σοφότερη οικονομική διαχείριση των πόρων σου. Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να βάλουν φρένο στα σχέδια, ειδικά στην αρχή, αλλά εάν πιστεύεις ακράδαντα στο προϊόν σου και πάνω από όλα στο όνειρο σου, τότε όλα αυτά τα αντιμετωπίζεις ως μαθήματα που σε κάνουν σοφότερο για την εξέλιξή σου ως επιχειρηματία και ως Άνθρωπο. Ήμουν ιδιαίτερα τυχερή γιατί από την αρχή είχα δίπλα μου τους ανθρώπους μου, τους συνεργάτες μου που με πίστεψαν, που μου στάθηκαν και δούλεψαν μαζί μου με το ίδιο πάθος.


Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Επιλέγουμε βιολογικές καλλιέργειες γιατί σεβόμαστε τη γη μας. Υποστηρίζουμε small scale οικογενειακές επιχειρήσεις και συνεργαζόμαστε με παραγωγούς που χρησιμοποιούν πρακτικές εξ ολοκλήρου φιλικές προς το περιβάλλον και φυσικές μεθόδους ξήρανσης.
Χωρίς εξαναγκασμό και με απόλυτο σεβασμό προς τη γη, συλλέγουμε και προσφέρουμε τα προϊόντα που μπορεί να μας προσφέρει η Ελληνική Φύση κάθε εποχή.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα αρώματα, τις γεύσεις και τα οφέλη των ελληνικών βοτάνων, ακριβώς όπως τα βρίσκουμε στο φυσικό τους περιβάλλον.


Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Η δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε προϊόντα Βιολογικά, χωρίς τεχνητά πρόσθετα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, 100% πιστοποιημένο βιολογικά, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Επιλογή της εταιρίας μας είναι να μην αποθηκεύουμε «στοκάρουμε» τα βότανα μας, και όταν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, αναφέρουμε ότι έχουν εξαντληθεί μέχρι τη νέα σοδειά.
Επιλέγουμε αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, σύμφωνα με την έννοια μιας ολιστικής προσέγγισης της Ιπποκράτειας φιλοσοφίας: πλήρη αρμονία με τη φύση, το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.


Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε 9 κωδικούς βοτάνων και βοτανικών μειγμάτων. Δεν ξεχωρίζω κανένα γιατί το κάθε ένα έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το δικό του καταναλωτικό κοινό. Όσοι κωδικοί έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα αλλά και τα νέα προϊόντα που θα βγουν σε λίγες ημέρες, είναι για εμάς μοναδικά και είναι το αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας, σχεδιασμού και φροντίδας!

oregano


Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Πέρα από τους κλασικούς τρόπους παρασκευής ζεστού ή κρύου τσάι, εμένα μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις διαφορετικές γεύσεις και να δημιουργώ εντελώς καινούργια μείγματα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, απογευματινό ice tea στο μπαλκόνι και δοκιμάστε τσάι του βουνού με φασκόμηλο με λίγο ginger ή λεμόνι και μέλι. Μοναδικό! Επίσης, δοκίμασα το τσάι του βουνού με λεβάντα και η γεύση του, ανεπανάληπτη! Τώρα πια φτιάχνω το ice tea μου από το βράδυ, και το παίρνω μαζί μου σε θερμός για ενυδάτωση όλη μέρα στη δουλειά! Τι καλύτερο από ένα φυσικό, σπιτικό, δροσιστικό βοτανικό μείγμα και χωρίς επιβλαβή γλυκαντικά και χρωστικές!


Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Ανεξάρτητα από οικονομικές κρίσεις, πιστεύω ακράδαντα ότι οι έλληνες παραγωγοί πάντα έκαναν και θα κάνουν τη διαφορά. Η ελληνική γη είναι πλούσια και ευλογημένη και οφείλουμε να την προστατεύουμε και να την καλλιεργούμε με σεβασμό και αγάπη.
Η νέα γενιά αγροτών είναι ενημερωμένη, πιο καινοτόμα και πιο κοντά στην οικολογία και στην προστασία του περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας πολιτικές μηδενικών αποβλήτων και αποφεύγουν την εξ’ ολοκλήρου χρήση φαρμάκων στην καλλιέργεια. Αυτές είναι και οι δικές μας αρχές και επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με παραγωγούς που ταιριάζουν με τη δική μας φιλοσοφία.


Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
O ρόλος της Wise Greece είναι διττός. Από τη μια έχει αποδεδειγμένα, καταφέρει να στηρίξει πολλούς μικρούς παραγωγούς και από την άλλη, μέσα από το κοινωνικό της έργο, προσφέρει τρόφιμα σε κοινωνικές δομές εξασφαλίζοντας γεύματα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Κανένας τίτλος δεν μας ανήκει, αν πρώτα δεν έχουμε κατακτήσει τον τίτλο του Ανθρώπου και την έννοια της ενσυναίσθησης.
Μέσα από την Wise Greece, νιώθω ότι βάζω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό το τεράστιο έργο φιλανθρωπίας και είμαι ιδιαίτερα περήφανη που ανήκω σε αυτήν την Οικογένεια!