Γνωρίζουμε την ομάδα του Νόστος

Πες μας λίγα λόγια για εσάς; Πώς ξεκινήσατε; Πώς σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με το τρόφιμο;


Είμαστε πέντε φίλοι με βάση το Μαγγανιακό, ένα ημιορεινό χωριό της Μεσσηνίας, όπου παράγουμε φυσικά αποξηραμένα σύκα, ελιές και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Στο πέρασμα του χρόνου είδαμε ότι σημαντικό για όλους μας είναι οι ρίζες μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να στραφούμε σε αυτά που μας μεγάλωσαν. Να δώσουμε ζωή στον τόπο μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Κοινές αρχές όλων μας είναι ο σεβασμός για τη φύση και τον άνθρωπο.
Παράγουμε φυσικά αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, με τις βέλτιστες διαδικασίες παραγωγής. Στόχος μας είναι ένα ποιοτικό, νόστιμο, θρεπτικό και δίκαιο για όλους προϊόν. Διατηρούμε δίκαιες πρακτικές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, τηρώντας διαφάνεια από το χωράφι έως το πιάτο.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;


Ο σκοπός μας είναι η παραγωγή, η τυποποίηση και η προώθηση των προϊόντων μας, με σεβασμό στη φύση και τους ανθρώπους, καθώς και η ανάδειξη του τόπου μας, μέσω περιπατητικών και αγροτικών εμπειριών.

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Ξεκινήσαμε δύσκολα και συνεχίζουμε δύσκολα αλλά έχουμε βάλει έναν στόχο.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Εφαρμόζουμε δίκαιες πρακτικές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των προϊόντων μας. Φέρνουμε σε επαφή τον καταναλωτή με τις παραγωγικές διαδικασίες, μέσω ενημέρωσης και επισκέψιμου χώρου. Καλλιεργούμε τοπικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο, που να διασφαλίζει την παραγωγή και στις επόμενες γενιές.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;

Οι πρώτες ύλες είναι τα προϊόντα μας που τα φροντίζουμε-καλλιεργούμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;

Είμαστε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, έχουμε ως αρχή μας να συμμετέχουμε σε κινήσεις σαν αυτή της Wise Greece.