Γνωρίζουμε το Γιώργο από την ΕΛΠΙΔΑ ΕΛΛΑΣ!

Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 που ξεκίνησε η οικογενειακή επιχείρηση, ο Γιώργος μας φέρνει στο σήμερα, περιγράφοντας τις δυσκολίες αλλά και πως αυτές ξεπεράστηκαν χάρις την αγάπη της οικογένειάς του για την επιχείρηση! Ας τον γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Όλα ξεκίνησαν το 1982 όταν ο πατέρας μου Δορούκας Δημήτρης, μαζί με την μητέρα μου κα Κωνσταντίνα, επενδύοντας όλες τους τις οικονομίες τους, πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν μία μικρή βιοτεχνία και να συσκευάσουν όσπρια και ρύζι, στα Κουφάλια του νομού Θεσσαλονίκης. Μέχρι και σήμερα η εταιρεία αποτελεί μία οικογενειακή υπόθεση και με τον αδερφό μου Νίκο, συνεχίζουμε τη λειτουργία της επιχείρησης παντρεύοντας την παράδοση με την ανάπτυξη.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Την δεκαετία το 1980, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έκαναν μία προσπάθεια, επιχειρούσαν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Έτσι συνέβη και με τους γονείς μας… Πίσω από το brand ΕΛΠΙΔΑ κρύβεται η προσδοκία για μία καλύτερη ζωή της οικογένειας, έχοντας πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού, την ένταξη στην επιχείρηση αυτή όλων των μελών της οικογένειας… όπως και τελικά συνέβη.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Στην αρχή οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Μηδενική γνώση για τα προϊόντα, ελάχιστο ιδιωτικό κεφάλαιο, προϊόντα άγνωστα στους καταναλωτές, σχεδόν ανύπαρκτος μηχανολογικός εξοπλισμός ήταν μερικά από τα προβλήματα τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν οι γονείς μας στο ξεκίνημά τους. Επίσης, μη έχοντας τις ανάλογες πωλήσεις, έπρεπε να ανταπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας της επιχείρησης. Η ταλαιπωρία μεγάλη… Όλα όμως νικήθηκαν χάριν του πάθους τους για την δουλειά, της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τα οποία παρήγαγαν, την στήριξη των πελατών-συνεργατών και κυρίως επειδή πίστευαν στο όνειρό τους και τίποτα δεν μπορούσε να βάλει φρένο στα σχέδιά τους.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Δεν ξέρω εάν τα προϊόντα της εταιρείας μας είναι διαφορετικά. Ίσως και να ήταν εγωιστικό εάν ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο όμως μας κάνει υπερήφανους σαν οικογένεια είναι το γεγονός ότι όλα μας τα προϊόντα προέρχονται από συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς (φασόλια γίγαντες από την Καστοριά, φασόλια πλακέ από την Καβάλα, φακές και ρεβίθια από τον κάμπο της Λάρισας και ασφαλώς, όλες οι ποικιλίες ρυζιών από τον κάμπο της Θεσσαλονίκης και από τους ορυζώνες  του νομού Σερρών).

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Η συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς ήταν από την αρχή μία συνειδητή επιλογή μιας και τα ελληνικά προϊόντα είναι άριστης ποιότητας, διαθέτουν πλούσια γεύση και πολύ υψηλή θρεπτική αξία. Έτσι, η εταιρεία μας διαθέτοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της, “παντρεύοντας” την εμπειρία και την παράδοση με τις νέες τεχνολογίες, προσφέροντας στον τελικό καταναλωτή προϊόντα άριστης ποιότητας από ελληνικές εκλεκτές ποικιλίες, απ’ ευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς, με τη φροντίδα μιας σύγχρονης επιχείρησης.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Σε ότι αφορά το εάν θα ξεχώριζα κάποιο από τα προϊόντα μας, αυτά είναι δύο: τα φασόλια γίγαντες προερχόμενα από τα ορεινά χωριά της Καστοριάς, όπου οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες δίνουν στο συγκεκριμένο προϊόν μία διαφορετική, πλούσια γεύση, καθώς και το ρύζι Καρολίνα από τον εύφορο κάμπο των Σερρών.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Όπως προανέφερα, οι ελληνικές πρώτες ύλες διαθέτουν εξαιρετική και αδιαμφισβήτητη ποιότητα. Τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να εξαχθούν, αλλά και να αποκτήσουν υπεραξία. Η στροφή στην παραγωγή, θεωρώ πως είναι ο μόνος τρόπος να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο… τίποτα δεν είναι εύκολο και κυρίως, τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Εγώ που έχω άμεση επαφή με τους Έλληνες παραγωγούς, πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να ενημερώνονται διαρκώς. Θα πρέπει να τολμούν, να προχωράνε μπροστά, αλλά ότι γίνεται να γίνεται με σεβασμό προς το περιβάλλον. Η ελληνική γη είναι πλούσια και έχει τον τρόπο αλλά και τη δυνατότητα να προσφέρει μία καλύτερη διαβίωση σε όσους ασχολούνται υγιώς και με σεβασμό μαζί της.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Η Wise Greece είναι μία κίνηση η οποία βοηθάει ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, διαθέτει πρόσωπο κοινωνικό. Όλες οι επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε με την Wise Greece προωθούμε ελληνικά προϊόντα και ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να βοηθάμε συνανθρώπους. Κι εγώ, ανάμεσα στους τόσους συνεργάτες της Wise Greece, μέσα από αυτή την συνεργασία, πέρα από επιχειρηματίας, νιώθω άνθρωπος. Τελειώνοντας, προτρέπω όλους όσους διαβάσουν αυτές τις γραμμές, να βοηθήσουν την Wise Greece να μεγαλώσει και να προοδεύσει, ώστε να προσφέρει περισσότερα.