Γνωρίζουμε τον Δημήτρη από την EviaJu!

Ο Δημήτρης μας περιγράφει πως με αποκλειστικά χειροποίητη επεξεργασία παράγει τους φυσικούς χυμούς από ρόδι, με μεράκι, καθημερινή ενασχόληση και κυρίως παραδοσιακή καλλιέργεια! Ας τον γνωρίσουμε…


Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Η ΕΛΥΜΝΙΟΝΡΟΔΙ ΙΚΕ ξεκίνησε το 2015 από μία παρέα φίλων στην Λίμνη Ευβοίας, με μεράκι στην καλλιέργεια του ροδιού με σκοπό να παράγουμε προιόντα από Ρόδι, τον καρπό της ζωής, με αυθεντική γεύση, άριστη ποιότητα και αποκλειστικά χειροποίητη επεξεργασία. Καλλιεργούμε 2.000 δένδρα και με συνεργάτες παραγωγούς απο την περιοχή μας παράγουμε χυμό απο ρόδι με εξαιρετική γεύση απο ποικιλίες Ερμιόνης, Wonderful και ACO. 

Συνδυάζουμε τον χυμό μας με Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι για έξτρα φρεσκάδα, ή με Φυσικό Χυμό Κράνμπερι για έξτρα ενέργεια και αντιοξειδωτικά.

 

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Ονομάζουμε τους χυμούς που παράγουμε EviaJu ώστε να τονίσουμε την ευρύτερη περιοχή παραγωγής μας αλλά και για να δώσουμε το στίγμα της τοπικότητας και δημιουργίας στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτκών προιόντων.
RODI-250-400x400

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Η αρχή όπως και σε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια ήταν δύσκολη, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών τα τελευταία χρόνια αλλά και της πληθώρας παρόμοιων εγχώριων και εισαγόμενων προιόντων στην αγορά. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η καθιέρωση των προιόντων στην αγορά, η δημιουργία πελατολογίου και η αναγνώριση των προιόντων απο τους καταναλωτές σαν αυθεντικά και χειροποίητα.

 

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Ασκούμε παραδοσιακή καλλιέργεια στα δένδρα μας με καθημερινή ενασχόληση και επιμέλεια. Παράγουμε τον χυμό απο τα ρόδια μας τον Οκτώβριο και Νοέμβριο όταν τα φυσικά σάκχαρα έχουν φτάσει τα ιδανικά επίπεδα και καταψύχουμε τον χυμό αμέσως στους -18 βαθμούς Κελσίου ώστε να διατηρηθούν όλα τα φυσικά συστατικά, οι φαινόλες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Συσκευάζουμε τον χυμό με το χέρι σε γυάλινα μπουκάλια μετά απο απόψυξη και παστερίωση σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να προσθέτουμε απολύτως καμία άλλη ουσία η συντηρητικό.

 

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Η βάση για την εξαιρετικά φυσική και γλυκιά γεύση των τελικών προιόντων μας είναι ο καρπός ρόδι με τις φυσικές του ιδιότητες.  Η επεξεργασία του γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο με διαχωρισμό της φλύδας και πίεση των σπόρων σε συγκεκριμένο βαθμό ώστε να αποφευχθεί η πικρή επίγευση των σπόρων ροδιού. Χρησιμοποιούμε φυσικό χυμό Πορτοκάλι και Κράνμπερι – όχι απο συμπυκνωμένο χυμό για τα προϊόντα μας Ρόδι-Πορτοκάλι και Ρόδι-Κράνμπερι.
Cranberry-250-400x400   

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Όλα τα προιόντα μας έχουν εξαιρετικές φυσικές γεύσεις χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή ζάχαρης. Ιδιαίτερα δυνατή γεύση έχει ο Χυμός Ρόδι-Κράνμπερι που συνδυάζει τις ιδιότητες αντιοξειδωτικών με superfood.

 

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Εκτός των κλασικών συνταγών που χρησιμοποιείται το ρόδι σαν καρπός (σαλάτες κλπ), μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει χυμό ρόδι αντί νερού, φτιάχνοντας παραδοσιακά γλυκά π.χ ραβανί, καρυδόπιτα όπου το ρόδι θα απογειώσει πραγματικά την γεύση του γλυκού.
PORTOKALI-250-400x400

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Ιδιαίτερα οι μικροί παργωγοί όπως εμείς έχουμε πληγεί σοβαρά απο την οικονομική κρίση αλλά και απο την πανδημία covid 19. Παρόλα αυτά, διατηρώντας σταθερή την ποιότητα και αναζητώντας συνεργασίες και εναλλακτικά δίκυα πωλήσεων, προσφέρονται ευκαιρίες άμεσης επικοινωνίας με τους καταναλωτές και μικρά καταστήματα πώλησης ιδιαίτερων προιόντων διατροφής.

 

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Εκτός της ανάπτυξης των πωλήσεων που προσδοκούμε απο την συνεργασία αυτή με εξειδικευμένα καταστήματα για καταναλωτές που αναζητούν παραδοσιακά και αυθεντικά προιόντα, θεωρούμε ότι το έργο της Wise Greece είναι σημαντικό και ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα της εταιρείας μας.