O παραγωγός του μήνα!

Όταν σκεφτόμαστε ένα υγιεινό σνακ, μας έρχεται στο μυαλό ο “Ανθός”! Ο Αλέξανδρος και η εταιρεία του φτιάχνουν χειροποίητα κριτσίνια, σε ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων, χωρίς συντηρητικά. Όπως θα τα έφτιαχνες στο σπίτι σου… Ας τον γνωρίσουμε!

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;   

Ο χώρος των τροφίμων είναι το δεύτερο σπίτι μου. Η οικογένειά μου ασχολείται με τα τρόφιμα από πολύ πριν γεννηθώ ακόμα. To 1989, ο πατέρας μου (Παύλος Τούρζας) μετέφερε την οικογενειακή μας επιχείρηση στον χώρο που μέχρι και σήμερα φιλοξενεί τα γραφεία μας και αφοσιώθηκε στην παραγωγή και παροχή συσκευασμένων σνακ καθώς και έτοιμων γευμάτων.  Όταν επέστρεψε η θεία μου, Άννα – Μαρία, από τις ΗΠΑ, η εταιρία πήρε την μορφή που έχει σήμερα και δημιουργήθηκε η «Ανθός».
Στην επιχείρηση μπήκα, επίσημα, το 2014 μετά από κάποια χρόνια απουσίας και ενασχόλησης μου με άλλους τομείς του εμπορίου, όπου αποφάσισα να συνεχίσω να αναπτύσσω το δημιούργημα της οικογένειας μου. Για μένα ήταν φυσικό επακόλουθο να ασχοληθώ τελικά με τον τομέα αυτό. Ήταν σαν να γυρνάω πάλι σπίτι μου!

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες; 

Ο ανθός είναι το μέρος στο οποίο αναπτύσσεται ο καρπός ενός φυτού μετά τη γονιμοποίηση. Αποτελεί την βάση για την ύπαρξη τροφής και, συνεπώς, ζωής. Όταν δημιουργούσαμε την σειρά προϊόντων “Ανθός – Εκλεκτά Προϊόντα” είχαμε στο μυαλό μας, ακριβώς αυτό, την επιστροφή στην βάση. Την επιστροφή σε προϊόντα που διατηρούν τις αξίες και την ποιότητα της παλιάς εποχής. Προϊόντα που θα θυμίζουν τις παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας, τηρώντας, ταυτόχρονα, όλα τα σύγχρονα πρότυπα παραγωγής.

kritsinia

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες; 

Οι δυσκολίες αποτελούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η έντονη οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών και η έλλειψη στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των νέων ιδεών είναι μία πραγματικότητα. Με εμπόδια και προβλήματα να ξεπηδούν συνεχώς μαθαίνεις να ελίσσεσαι και να βρίσκεις εναλλακτικά μονοπάτια για να επιτύχεις τον σκοπό σου. Εμείς επιλέγουμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες για να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε τους εαυτούς μας, τις ιδέες μας και μαζί την εταιρία μας.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά; 

Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε κριτσίνια σε 12 διαφορετικές γεύσεις. Κριτσίνια από αλεύρι σίτου ή από αλεύρι δίκοκκου σιταριού. Κριτσίνια αλμυρά, όπως το κριτσίνι με λιαστή τομάτα ή γλυκά, όπως το κριτσίνι κανέλα,  για όλες τις ώρες της μέρας! Όλα αυτά δημιουργήθηκαν με σκοπό να μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και γευστικών απαιτήσεων του καταναλωτικού κοινού. Σε όλα μας τα προϊόντα, η γεύση πηγάζει από φυσικά υλικά και δεν χρησιμοποιούμε πρόσθετα ή ενισχυτικά.

κριτσινι κανέλα

Πες μας για τις πρώτες ύλες; 

Το σύνολο των πρώτων υλών αποτελεί το τελικό προϊόν. Χωρίς καλές πρώτες ύλες είναι αδύνατο να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να επιλέγουμε ελληνικές πρώτες ύλες, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ για τις υπόλοιπες χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, ψάχνουμε και επιλέγουμε πρώτες ύλες που φέρουν πιστοποιήσεις ποιότητας.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις; 

Όταν έχεις επενδύσει χρόνο και κόπο για να δημιουργήσεις κάτι είναι δύσκολο να μην το αγαπάς. Πιστεύουμε πως όλα μας τα προϊόντα είναι ξεχωριστά, το καθένα για τον δικό του λόγο. Ο κόσμος, όμως, φαίνεται να ξεχωρίζει το κριτσίνι με Τυρί Gouda. Αυτό το οποίο, πιστεύω, έχει την πιο αυθεντική γεύση είναι το κριτσίνι με Σπανάκι. Θυμίζει και σε άρωμα και σε γεύση, την σπανακόπιτα της γιαγιάς.

κριτσίνι τυρί gouda

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)

Οι συσκευασίες των κριτσινιών μας έχουν φτιαχτεί με την λογικήonthego. Φτιάχτηκαν για να μπορούν να χωράνε παντού και να μπορούν να καταναλώνονται εύκολα όλες τις στιγμές και ώρες της μέρας.
Ένας προσωπικός, εναλλακτικός, τρόπος που απολαμβάνω εγώ τα κριτσίνια μας είναι σπασμένα σε κομμάτια πάνω από σαλάτες, αντί για κρουτόν. Δίνουν ένα ωραίο τραγανό στοιχείο που συνοδεύει άψογα τις δροσερές γεύσεις μιας σαλάτες, ειδικά της ζεστές μέρες του καλοκαιριού και μπορεί να μετατρέψει, έτσι, την σαλάτα από συνοδευτικό πιάτο σε κυρίως.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση; 

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, μέσα σε αυτήν την περίοδο κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις έμαθαν να ελίσσονται και αντιμετωπίζουν καταστάσεις πολυπλευρικά. Θεωρώ πως αυτό έχει δημιουργήσει μια «κάστα» ανθεκτικών Ελλήνων παραγωγών, με θέληση για βελτίωση και ανάπτυξη. Αν το συνδυάσουμε αυτό με μία παγκόσμια βλέψη και εξαγωγές θεωρώ πως η διαφορά είναι δεδομένη. Άλλωστε οι εξαγωγική τάση ελληνικών προϊόντων αυξάνει τα τελευταία χρόνια, με προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ανταγωνιστικά τους προϊόντα από άλλες χώρες.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece; 

Η θέληση να συνεισφέρουμε και εμείς σε έναν σκοπό σαν της Wise Greece ήταν κάτι που υπήρχε από πριν γνωρίσουμε την Κίνηση αυτή. Η δυνατότητα που μας έδωσε η Wise Greece για να το κάνουμε πραγματικότητα, ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να προσπεράσουμε. Αυτές οι Κινήσεις είναι ο τρόπος να προσπεράσουμε τα κολλημένα γρανάζια του συστήματος και να φτάσουμε εκεί που, ακόμα και με την πιο μικρή συνεισφορά, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά.