Wise Home Cooking
Φωλίτσες φύλλου κρούστας με τυριά

H νέα σειρά Wise Home Cooking είναι γεγονός. Η Σεφ Καρολίνα Δωρίτη, εμπνέεται από τα προϊόντα Wise Greece και μαγειρεύει πανεύκολες, γρήγορες και γευστικές συνταγές…

Υλικά:
(Βγάζει περίπου 8-10 ταρτάκια ή μια ενιαία τάρτα)

200γρ. τυρί κατίκι
2 αυγά
100γρ. τριμμένο Αρσενικό Νάξου (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε πικάντικο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα της επιλογής μας)
2κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
2 γεμάτες κ.σ. σάλτσα Simply Greek for Wise Greece Aνθότυρο-Tομάτα Θυμάρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1-2 κ.σ. μαυροκούκι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 πακέτου (κατά προτίμηση φρέσκο) φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά τα δύο αυγά. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το κατίκι, τα αυγά, το τριμμένο τυρί, τη σάλτσα τομάτας, τον άνηθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφινς. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες περίπου 8 εκατοστών και αυτές κάθετα στη μέση ώστε να έχουν μήκος περίπου 15-18 εκατοστά. Λαδώνουμε με πινέλο το κάθε κομμάτι φύλλου και το τοποθετούμε σταυρωτά μέσα σε κάθε εσοχή για μάφιν, τοποθετώντας περίπου 4 κομμένα φύλλα για κάθε «φωλίτσα». Μόλις έχουμε ετοιμάσει όλες τις φωλίτσες, βάζουμε στην κάθε μια περίπου δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω λίγο μαυροκούκι.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε μεσαία η χαμηλή σχάρα του φούρνου για να μην αρπάξουν γρήγορα τα φύλλα. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
Αντίστοιχα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για μεγάλη τάρτα, στήνοντάς τη σε ταρτιέρα, χωρίς να κόψουμε τα φύλλα. Αν μας περισσέψει γέμιση, διατηρείται στο ψυγείο για πέντε ημέρες και στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό.

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε:

anthotiro