Wise Home Cooking
Κριθαρότο με γαρίδες και γλυκοκαυτερές ελιές Καλαμών

Η Σεφ Καρολίνα Δωρίτη μέσα από το Wise Home Cooking, φέρνει τη θάλασσα πιο κοντά! Με τη βοήθεια των προϊόντων Wise Greece, μαγειρεύει ένα πεντανόστιμο κριθαρότο με γαρίδες και μας απογειώνει γευστικά!…

Υλικά:
450gr γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (γλυκιά)
1 φύλλο δάφνης
250gr Κριθαράκι με κατσικίσιο γάλα Dolopia
3-4 κουτ. σουπας ελαιόλαδο & λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
400gr φρέσκιες ντομάτες τριμμένες (μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με έτοιμες)
500ml ζωμός λαχανικών και γαρίδας (ή απλός έτοιμος ζωμός λαχανικών)
70gr τριμμένη φέτα
8 καυτερές ελιές Καλαμών με πιπεριά Φλωρίνης Green & Blu for Wise Greece
2 κουτ. σουπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες γαρίδες, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια (μπορούμε να κρατήσουμε μερικές με κεφάλι αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το πιάτο μας.

Ετοιμάζουμε ένα ζωμό λαχανικών με τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ζωμό λαχανικών και σε αυτόν να προσθέσουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τι γαρίδες μας, καθώς και τις φλούδες της ντομάτας ή τα κοτσάνια που μας περίσσεψαν από τον μαϊντανό που κόψαμε. Σουρώνουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη δάφνη. Προσθέτουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζεστό ζωμό και περιμένουμε να έρθει σε βράση. Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ενώ ενδιάμεσα το τσεκάρουμε και ανακατεύουμε απαλά που και που, μέχρι να «πιεί» τα περισσότερα υγρά του και να αρχίσει να «δένει». Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ελιές και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν οι γαρίδες για 3 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα τη φέτα, το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε: