Συνταγή
Φακοσαλάτα με πορτοκάλι και κολοκύθα

Για εσένα που έχεις βαρεθεί την κρεατοφαγία, μία φακοσαλάτα θα αποτελέσει το ιδανικό γεύμα. Αν παρόλα αυτά θέλεις να την μοιραστείς με φίλους σαν σαλάτα, εμείς δεν θα πούμε όχι!

Η συνταγή μας αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή της φακοσαλάτας, με αρώματα από ζουμερά πορτοκάλια και μία βινεγκρέτ έκπληξη! Και μην ξεχνάς, χρησιμοποιώντας προϊόντα με το σήμα Wise Greece στην καθημερινή σου μαγειρική, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τη μη κερδοσκοπική Κίνηση εδώ.

Υλικά
4 φλιτζάνια φακές ψιλές

1 μέτριο πορτοκάλι
300gr πορτοκαλί κολοκύθα
1 μεγάλο καρότο
Λίγο Ελαιόλαδο 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι μαριναρισμένο με σκόρδο Garlic Salt
Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη Φίλεμα της Λέλας
Μία πρέζα βιολογικό Θυμάρι Adam Herbs

Εκτέλεση
Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο, ώστε να μην διαλύονται. Στο μεταξύ κόβετε την κολοκύθα και το καρότο σε μέτρια κυβάκια, τα οποία βράζετε σε άλλο σκεύος μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να διαλύονται. Μόλις σουρώσετε τις φακές, τρίβετε από πάνω όσο είναι ζεστές λίγο αλάτι μαριναρισμένο με σκόρδο, για να πάρουν όλη τη γεύση και το άρωμα. Αφήνετε τις φακές, την κολοκύθα και το καρότο να κρυώσουν, όσο εσείς αναμειγνύετε δύο γενναίες κουταλιές από τη μαρμελάδα πορτοκάλι, με λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με πορτοκάλι και το βιολογικό θυμάρι που θα δώσει όλο το φρέσκο άρωμά του στη βινεγκρέτ σας. Ανακατεύετε τις φακές με τα βραστά λαχανικά, προσθέτετε το πορτοκάλι κομμένο σε κύβους, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και τελειώνετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save