Συνταγή
Αρνί με κρούστα ξηρών καρπών

Το αρνί στα καλύτερά του! Μία υπέροχη συνταγή, που παρόλο που δείχνει πολύπλοκη, στην πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολη και εντυπωσιακή! 

Και σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιήσαμε προϊόντα της μη κερδοσκοπικής Κίνησης Wise Greece για καλό σκοπό, αφού με κάθε προϊόν που επιλέγεις μας βοηθάς να προσφέρουμε τρόφιμα σε συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. 

ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό καρέ αρνιού
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
3 φακελάκια μείγματα ξηρών καρπών με ρίγανη και ανθό αλατιού Little Donkey for Wise Greece 
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό 
2 κουτ. γλυκού Elawon Πέστο μαϊντανού
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να έχει μισοψηθεί και να παραμένει ζουμερό. Στο μεταξύ, στο μπλέντερ αδειάζουμε τα μείγματα ξηρών καρπών, προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, τον μαϊντανό και ελάχιστο ελαιόλαδο, για να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε το αρνί από τον φούρνο και το αλείφουμε με το πέστο μαϊντανού. Προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών καρπών, το οποίο κολλάει επάνω στο πέστο, δημιουργώντας μία υπέροχη κρούστα. Επιστρέφουμε το αρνί στον φούρνο, δυναμώνοντας τη θερμοκρασία, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το αρνί να έχει ψηθεί, όπως επιθυμούμε. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
*Το αρνί καλό είναι να μην ψήνεται πάρα πολύ, για να μην χάνει τα υγρά του και να παραμένει ζουμερό. 

*Το NUTS SNACK με ρίγανη και ανθό αλατιού, περιέχει αμύγδαλα, ηλιόσπορους,φουντούκια κ.α. που έχουν ψηθεί με ελαιόλαδο, ενισχύοντας τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία!