Συνταγή
Γιορτινό κοτόπουλο

Μπορεί το “ταπεινό” κοτόπουλο να γίνει ένα γιορτινό πιάτο που θα σερβίρεις με υπερηφάνια στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Φυσικά και μπορεί! Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και φυσικά για καλό σκοπό, αφού θα χρησιμοποιήσεις μερικά από τα προϊόντα Wise Greece!

Μην ξεχνάς, ότι με κάθε προϊόν με το μπλε σήμα Wise Greece που αγοράζεις, μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κοτόπουλο
3 μεγάλα πορτοκάλια
Βιολογικό δενδρολίβανο Adam Herbs
BBQ Salt – Μαριναρισμένο αλάτι Μεσολογγίου με μυρωδικά
Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη Φίλεμα της Λέλας
3 σκελίδες σκόρδο
Πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και επιστρέφουμε στο κοτόπουλο, το οποίο χρειάζεται λίγη φροντίδα για να γίνει ζουμερό και τραγανό! Βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγο από το μείγμα BBQ, κόβουμε ένα πορτοκάλι στη μέση και με τη μισή κούπα παίρνουμε λίγο από το μείγμα. Ανασηκώνουμε ελαφρώς την πέτσα του κοτόπουλου, με μεγάλη προσοχή για να μην σκιστεί και περνάμε ανάμεσα μισή κούπα πορτοκάλι για να “βρέξουμε” και να μαρινάρουμε ταυτόχρονα το κοτόπουλο, επιτρέποντας το μείγμα BBQ να μείνει ανάμεσα στο κρέας και την πέτσα του. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και εσωτερικά στο κοτόπουλο. Περνάμε έπειτα με ένα βουρτσάκι, μία γενναία δόση από τη μαρμελάδα πορτοκάλι στα τοιχώματα του κοτόπουλου από τη μέσα πλευρά, ενώ ταυτόχρονα βουρτσίζουμε και την εξωτερική πλευρά του. Κόβουμε τα άλλα 2 πορτοκάλια στη μέση και τα βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο, δένοντας τα πόδια του καλά για να μην φύγει το υλικό μέσα από την κοιλιά του. Προσθέτουμε δενδρολίβανο, τις σκελίδες σκόρδο και πιπερώνουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο στον φούρνο για να ψηθεί για 1,5 ώρα, μέχρι να ροδίσει και η πέτσα του να γίνει νόστιμη και τραγανή.

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε: