Ο παραγωγός του μήνα!

Ο Αναστάσης και ο Φαίδωνας επαναπροσδιορίζουν τις μπάρες! Απόλυτα γευστικές, οι μπάρες της εταιρείας Nutree έχουν γίνει συνώνυμο της απόλαυσης και της υγιεινής διατροφής. Ας τους γνωρίσουμε…

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Πώς ξεκινήσατε; Πώς σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με το τρόφιμο;
Έναυσμα για τη δημιουργία της NUTREE αποτέλεσε ο έντονος και γρήγορος ρυθμός ζωής μας κατά τη διάρκεια των σπουδών και της δουλειάς μας στο εξωτερικό. Ο Αναστάσης, Χημικός Μηχανικός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στο University College London, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια σε πολυεθνική εταιρία τροφίμων στη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική. «Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ήταν πολλές και δημιούργησαν την ανάγκη για υγιεινά ενδιάμεσα γεύματα που θα μου έδιναν την ενέργεια που χρειαζόμουν. Ξεκίνησα να δοκιμάζω συνταγές για τις πρώτες μπάρες στην κουζίνα του σπιτιού μου». Ο Αναστάσης είναι ο εμπνευστής του οράματος και των συνταγών της Nutree, όραμα που μοιράζεται με τον Φαίδωνα, Μηχανολόγο Μηχανικό με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων από το Columbia University της Νέας Υόρκης, τον άνθρωπο πίσω από το «ταξίδι» των συνταγών. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν φτιάξει την ιδανική ομάδα για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει: «Στη Nutree πιστεύουμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους».

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;
Iδρύσαμε τη NUTREE με ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού brand που στοχεύει να εντάξει υγιεινά σνακ από αγνές και αυθεντικές πρώτες ύλες στην καθημερινότητα όλων μας. Έχοντας ζήσει και οι δύο στο εξωτερικό βιώσαμε τη δυσκολία -και κατανοήσαμε τη σημασία- του να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή σε έντονους ρυθμούς ζωής.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Βασική καινοτομία της πρώτης σειράς προϊόντων της NUTREE – ωμοφαγικές μπάρες ενέργειας – είναι ο μοναδικός συνδυασμός της υψηλής διατροφικής αξίας, νοστιμιάς και του κορεσμού, σε πρωτοποριακή και ιδιαίτερης αισθητικής συσκευασία. Οι φυτικές μπάρες της NUTREE είναι 100% φυσικές, προσδίδουν άμεσα φυσική ενέργεια από τα αποξηραμένα φρούτα και τους καρπούς, δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη και κανενός είδους συντηρητικών και είναι gluten-free. Αποτελούν δηλαδή το ιδανικό ενδιάμεσο γεύμα για την εργασία ή τα ταξίδια, και γενικώς όποτε υπάρχει η απαίτηση για σωματική και πνευματική απόδοση.

Πείτε μας για τις πρώτες ύλες;
Οι πρώτες μας ύλες είναι επιλεγμένες μετά από συνεχή έρευνα και επικοινωνία με τους παραγωγούς (κυρίως Έλληνες). Τα προϊόντα μας αποτελούνται απο αποξηραμένα φρούτα (φράουλες, μπανάνες, μήλα, μούρα, κτλ.) ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέων πρωτοπωριακών συστατικών που να συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και μοναδική γεύση. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς και να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην ανάδειξη των προϊόντων της Ελληνικής γης.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σας που ξεχωρίζετε;
Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε την νέα μας γεύση Μπανάνα Αμυγδαλοβούτυρο που περιέχει κομμάτια αποξηραμένης μπανάνας, ελληνικό αμυγδαλοβούτυρο και βιολογική κανέλα!
NUTREE-BANANA-400x400

Δώστε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σας (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Οι ενεργειακές μας μπάρες μπορούν να καταναλωθούν είτε ως πρωινό είτε ως ενδιάμεσο γεύμα. Επίσης ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι, φρούτα αλλά και σε smoothies!

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Σίγουρα ναι. Πιστεύουμε ότι η κρίση με έξυπνη διαχείριση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτης τάξεως ευκαιρία να “ξανασυστήσουμε” τα ελληνικά προϊόντα με τον τρόπο που τους αξίζει σε όλο τον κόσμο καθώς πιστεύουμε ακράδαντα στις εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγει η χώρα μας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η καινοτομία και η διατήρηση του χαρακτήρα και της εταιρικής ταυτότητας, όπου είναι και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη των προϊόντων μας στο διεθνές γαστρονομικό στερέωμα.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με την Wise Greece, καθώς πρεσβεύουμε κοινές αξίες και θέλουμε και εμείς με τον τρόπο μας να συμβάλουμε στο πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που διαπράττει καθημερινά, βοηθώντας συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.