Βραβείο από το Prince Albert II of Monaco Foundation

Η Wise Greece επιλέχθηκε για την πρόταση που κατέθεσε στο Beyond Plastic Mediterranean Initiative!

Η μόλυνση από το πλαστικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικολογικά προβλήματα, που επηρεάζει τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Η Μεσόγειος, λόγω της ημι-κλειστής φύσης της, έχει επηρεαστεί πολύ από τη μόλυνση, ενώ σήμερα θεωρείται η πιο μολυσμένη θάλασσα στον κόσμο!

Για τον λόγο αυτό, το Prince Albert II of Monaco Foundation σε συνεργασία με άλλους περιβαλλοντικούς Φορείς, δημιούργησαν το Beyond Plastic Mediterranean Initiative, το οποίο στοχεύει στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, των Φορέων και των Ιδρυμάτων για να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα στο ευρύ κοινό και να προσφέρουν απτές λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Η Wise Greece, επιλέχθηκε φέτος ως ένας από τους Φορείς, που θα υποστηριχθεί από το Prince Albert II of Monaco Foundation για να υλοποιήσει την πρότασή της! Ανάμεσα στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, είναι η δημιουργία πλατφόρμας που αναδεικνύει όλες τις προσπάθειες καταπολέμησης πλαστικού στην Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους παραγωγούς της Wise Greece, η διοργάνωση plastic reuse workshops για το κοινό, καθώς και η δημιουργία επικοινωνιακού υλικού που θα ενημερώνει για το πρόβλημα της μόλυνσης της Μεσογείου.