Η Wise Greece στο 1o Career Fair του Women On Top

Το Σάββατο 18/02/2023 με μεγάλη μας χαρά, η Wise Greece συμμετείχε στο 1ο Career Fair του Women On Top, που διεξήχθη στο The Ellinikon Experience Centre.

Το 1ο WoT Career Fair, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους ανθρώπους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς. Εταιρείες και οργανισμούς που επενδύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του γυναικείου δυναμικού. Αλλά και για να λάβουν καθοδήγηση για την αναζήτηση εργασίας από τις career coaches και τις μέντορες του Women On Top.

Μια εκδήλωση με στοιχεία, απόψεις και συμβουλές για τη συμπερίληψη και την ισότητα στην εργασία, την ισορροπία επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής, το μισθολογικό χάσμα, τη γυναικεία ενδυνάμωση. Με συμβουλές και mentoring για το βιογραφικό των συμμετεχόντων, τους επαγγελματικούς τους στόχους και για τις εργασιακές εμπειρίες σε πληθώρα επαγγελματικών αντικειμένων. Καθώς επίσης και διεξαγωγή συνεντεύξεων των υποψηφίων από τις εταιρείες και τους οργανισμούς που συμμετείχαν στη εκδήλωση.

Εμείς στη Wise Greece με προσήλωση στο θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και ισότητας αλλά και της συμπερίληψης στο χώρο της εργασίας, συμμετείχαμε με το δικό μας Interview Station.

Γνωρίσαμε δυναμικές γυναίκες, με πλήθος εφοδίων και εμπειριών, να μας εξιστορούν την ιστορία τους και την εργασιακή τους πορεία. Ακούσαμε με ενδιαφέρον τους στόχους, τα όνειρα και τις αξίες που κρύβουν πίσω τους. Αναγνωρίσαμε το πάθος και τη θέληση για νέα ξεκινήματα ή μεγάλες αλλαγές, αλλά και ετοιμότητα να ξεπεραστεί οποιοδήποτε εμπόδιο και να ενισχυθεί το γυναικείο ανθρώπινο δυναμικό.

Η συμβολή της Wise Greece

Στο πλαίσιο αυτό, η Wise Greece συμβάλλει, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί, στην επίτευξη της ισότητας των φύλων (Gender Equality), του Στόχου #5 των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σκοπός των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων, είναι η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των γυναικών, προωθώντας την εξάλειψη αυτής της διάκρισης, μέσα από την ενημέρωση, την εκπαίδευση, τη δράση και τη νοοτροπία της. Παράλληλα, ενισχύει και συμβάλλει με αυτούς τους τρόπους την προώθηση της Παγκόσμιας Ατζέντας Βιωσιμότητας 2030.

Για τη συμβολή της στην ενδυνάμωση των γυναικών και ειδικότερα στην οικονομική τους ανεξαρτησία, η Wise Greece τιμήθηκε το 2022 με το βραβείο World of Difference Award από τον διεθνή Οργανισμό International Alliance of Women. Ένας οργανισμός που εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των γυναικών σε κάθε γωνιά της γης.

Η Wise Greece στα δέκα χρόνια λειτουργίας της υποστηρίζει περισσότερους από 100 μικρούς Έλληνες παραγωγούς εκ των οποίων το 60% είναι γυναίκες ιδιοκτήτριες των εταιρειών. Το 75% των εργαζομένων της Wise Greece είναι γυναίκες, ενώ το 65% των ωφελούμενων από τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας που οργανώνει είναι γυναίκες. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι μόνο το 2021 παρείχε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε περισσότερες από 1.080 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα στον χώρο του τροφίμου, με το 80% αυτών να δηλώνουν μετά τις εκπαιδεύσεις πιο έτοιμες για να κάνουν αυτό το βήμα.

Η επιτακτική ανάγκη για την εξάλειψη του φαινομένου, είναι το κίνητρο για την Wise Greece, ώστε να συμβάλλει με δραστικούς τρόπους στην ενίσχυση της γυναικείας ενδυνάμωσης σε όλους τους τομείς και κυρίως στην οικονομική τους ανεξαρτησία.