Vamvakies A Social Green Project

Vamvakies A Social Green Project

Το Vamvakies Social Green Project, σχεδιάστηκε από την Enel Green Power και την Wise Greece, σε συνεργασία με το CluBE και το Δήμο Κοζάνης, αποκλειστικά για τον Νομό Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, με στόχο να υποστηρίξει όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα και τη σταδιοδρομία στον κλάδο των τροφίμων.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε 2 πυλώνες: την ενδυνάμωση μίας μικρής ομάδας γυναικών για να εργαστούν στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Enel Green Power στην Κοζάνη, αλλά και στην παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Δημότες Κοζάνης με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Η καινοτομία του προγράμματος
Η ιδέα έγινε πράξη και μία μικρή ομάδα γυναικών βρίσκεται ήδη στο φωτοβολταϊκό πάρκο στον Πολύμυλο Κοζάνης και φυτεύει βότανα στους ελεύθερους χώρους του πάρκου, αλλά και κάτω από τα πάνελ, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία της πρώτης σειράς αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη μέσα από φωτοβολταϊκό πάρκο!
Ταυτόχρονα, οι γυναίκες υποστηρίζονται από μία ομάδα συμβούλων και εκπαιδευτών, με στόχο να γίνουν μικρο-επιχειρηματίες, να εμπορευθούν τα πρωτότυπα αυτά προϊόντα και να αποκομίσουν ένα σημαντικό εισόδημα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Παράλληλα, η Wise Greece διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους Δημότες Κοζάνης με στόχο να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται διαδικτυακά μία φορά το μήνα και υποστηρίζονται από μία μεγάλη ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών που βρίσκεται δίπλα στους συμμετέχοντες σε όποιο στάδιο της επιχειρηματικής τους πορείας κι αν βρίσκονται.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις για τον διατροφικό κλάδο και όχι μόνο, γνωρίζουν μέντορες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα και εκπαιδεύονται πάνω σε πολύ σημαντικά θέματα επιχειρηματικότητας όπως κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, παραγωγή και προώθηση προϊόντων, αποτελεσματική επικοινωνία, ανάπτυξη δικτύου πελατών και συνεργατών, digital marketing και πολλά άλλα.

Τα βραβεία του προγράμματος
Το πρόγραμμα Vamvakies Social Green Project τιμήθηκε για την Καινοτομία και τον Κοινωνικό του Αντίκτυπο με το Bravo Sustainability Award στην κατηγορία Κοινωνία και Συνεργασίες και με το Χρυσό Hellenic Responsible Business Award στην κατηγορία Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη.

Ο αντίκτυπος του προγράμματος
Περισσότεροι από 250 άνθρωποι συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια με το 61% αυτών να είναι γυναίκες. Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι το 87% των συμμετεχόντων, αναφέρει ότι απέκτησε πολύτιμες γνώσεις μετά τα σεμινάρια σχετικά με τα βασικά εργαλεία της επιχειρηματικότητας, όπως κατάρτιση επιχειρηματικού και οικονομικού πλάνου, καθώς και marketing ή επικοινωνία.

Αυτό το Πρόγραμμα συμβάλλει στους παρακάτω Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης