Report κοινωνικού αντίκτυπου

Μοιραζόμαστε μαζί σου όσα καταφέραμε τους προηγούμενους μήνες! Δες περισσότερα… 

Η Wise Greece ήταν μία από τις νικήτριες του διαγωνισμού του European Social Challenge Award (δες εδώ περισσότερα), το οποίο χρηματοδοτεί τις πιο καινοτόμες λύσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη! 

Δεν θα μπορούσαμε, παρά να ανταποκριθούμε στην “πρόκληση” της Αθήνας για τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων τροφής και την εξασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικό φαγητό, για ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη και με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε το βραβείο για να πραγματοποιήσουμε το πλάνο που είχαμε καταθέσει. 

Έτσι, δημιουργήθηκε η Γωνιά των Παραγωγών της Wise Greece στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την πρώτη αγορά κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα! Ένας χώρος, όπου οι μικροί Έλληνες παραγωγοί της Wise Greece μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους, ενώ το κέρδος από την πώληση μετατρέπεται σε τρόφιμα για ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.
Ταυτόχρονα, στη Γωνιά των Παραγωγών διοργανώνουμε εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες, για να έρθουν πιο κοντά οι κάτοικοι του κέντρου με τα όσα παράγει η πλούσια ελληνική γη. Υποδεχόμαστε σχολεία και φοιτητές για να τους μιλήσουμε για τις δυνατότητες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οργανώνουμε ημερίδες για τη σπατάλη των τροφίμων και παρουσιάζουμε σε Μ.Μ.Ε. τη δράση μας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. 

Με μεγάλη χαρά λοιπόν, παρουσιάζουμε όσα καταφέραμε μέσα σε 6 μήνες λειτουργίας, με τη βοήθεια του προγράμματος Social Challenge Award και είμαστε έτοιμοι να μεγιστοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό μας αντίκτυπο στο μέλλον! 

KYPSELH-FACT-SHEET3