Συνταγή
Κριθαρότο με αχλάδι και ελιές

Το κριθαρότο έχει σχεδόν αντικαταστήσει επάξια το ριζότο! Πρόκειται για μία υπέροχη εναλλακτική πρόταση που βρίσκει πλέον πολλούς θαυμαστές. Αυτή τη φορά, το προτείνουμε με μία ευφάνταστη συνταγή…

Σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιήσαμε προϊόντα της Κίνησης Wise Greece για καλό σκοπό, αφού το κέρδος από την πώλησή τους μετατρέπεται σε τρόφιμα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 
Υλικά
1 πακέτο Dolopia κριθαράκι με κατσικίσιο γάλα
Elea Terra ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
3 μεσαία αχλάδια
150gr φέτα
Green n Blu Ελαιόλαδο με λεμόνι
Αdam Herbs βιολογικό φασκόμηλο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ποτηράκι λευκό κρασί

 

Εκτέλεση
Βράζουμε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και το κρατάμε δίπλα μας. Σε ένα βαθύ ίσιο τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κριθαράκι, το οποίο ανακατεύουμε γρήγορα για 1 λεπτό. Έπειτα, το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Σταδιακά, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό νερό που έχουμε δίπλα μας και ανακατεύουμε συχνά το κριθαράκι. Ο στόχος μας είναι να χυλώσει όμορφα και να βάζουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να βράσει και να το “πιεί”.
Παράλληλα, καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε κομμάτια στα οποία περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο με λεμόνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τις ελιές, τις οποίες έχουμε κόψει σε ροδέλες. Έπειτα, προσθέτουμε λίγα φύλλα φασκόμηλο για να δώσουν το άρωμά τους και αν χρειάζεται ελάχιστο νερό. Όταν μαλακώσει το αχλάδι (αλλά χωρίς να λιώνει) αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά.
Στο μεταξύ, αν είναι έτοιμο το κριθαρότο, τρίβουμε λίγη φέτα μέσα και ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει και να δέσει. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το αχλάδι και τρίβουμε αρκετή χοντροκομμένη φέτα από πάνω. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προϊόντα Wise Greece για καλό σκοπό, που χρησιμοποιήσαμε:

 

Συμβουλές:
* Το κριθαράκι με κατσικίσιο γάλα, “χυλώνει” εξαιρετικά και δίνει μία υπέροχη “βουτυράτη” γεύση στο κριθαρότο.
*Το ελαιόλαδο με εκχύλισμα λεμονιού, βοηθά τα αχλάδια να μην μαυρίσουν, ενώ προσφέρει πολύ αρωματικό αποτέλεσμα στο φαγητό, χωρίς περιττή οξύτητα.
*Το βιολογικό φασκόμηλο, εγγυάται τέλειο άρωμα στο φαγητό με τη χρήση ελάχιστης ποσότητας.