Γνωρίζουμε την Αθηνά Κορδώση από το Tenea

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο; 

Είμαι η Αθηνά Κορδώση, γεννημένη στο Χιλιομόδι Κορινθίας και τελειώνοντας το Λύκειο, σπούδασα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας Διοίκηση επιχειρήσεων και Marketing Management.

Μετά από 20ετή εμπειρία σε εμπορικές (εισαγωγικές & εξαγωγικές) εταιρείες, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφασίζω την επιστροφή στον τόπο μου με στόχο να ασχοληθώ με την εδώ και 4 γενιές οικογενειακή καλλιέργεια και παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και κυρίως με την εξέλιξή της.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Το «TENÉA» προέρχεται από τη γη μου, τον τόπο μου: Κατά τις πρόσφατες ανασκαφές του υπουργείου Πολιτισμού, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, εντοπίστηκε η πόλη της Αρχαίας Τενέας. Στα αξιόλογα ευρήματα, περιλαμβάνονται και πολλές ταφές, με πλούτο και ποικιλία κτερισμάτων, νομίσματα, υδραγωγείο, κ.α.. Γεγονός που πιστοποιεί τη διαχρονική ευμάρεια, της πόλης και των κατοίκων της

Η εύφορη γη της Αρχαίας Τενέας, η πεδιάδα και τα γύρω υψώματα, ήταν γνωστή από τη Μυκηναϊκή περίοδο. Τα γεωργικά προϊόντα της περιοχής ήταν εκλεκτά και αποτελούσαν μέρος της διατροφής των κατοίκων γειτονικών πόλεων.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Η «TENÉA» είναι μία νεοσύστατη επιχείρηση με ίδρυση τέλος του 2019, όπου αρχίσαμε την τυποποίηση και εμπορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μας σε Εξωτερικό και Ελλάδα.

Η παρουσία του  COVID και ο πόλεμος ήταν με τώρα οι κύριες αντιξοότητες τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς, σε αυτές έρχεται να προστεθεί φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της ακαρπίας της ελιάς, που οδηγεί σε πάρα πολλές περιοχές στη χώρα μας σε μηδενική παραγωγή για την περίοδο 2023-2024! Σε αυτό κυρίως οφείλεται και η μεγάλη αύξηση στη τιμή του ελαιολάδου σήμερα.Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Το ελαιόλαδο “ TENÉA Extra Virgin Olive Oil” είναι 100% ένα αγνό και υγιεινό Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Προέρχεται από ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΥΣ ελαιώνες ποικιλίας ΜΑΝΑΚΙ από την περιοχή της Αρχαίας Τενέας Κορινθίας στην Πελοπόννησο.

Το  «TENÉA Extra Virgin Olive Oil» έχει ήδη στην κατοχή του 8 διεθνή βραβεία ποιότητας!

Πες μας για τις πρώτες ύλες;

Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τον σωστό τύπο ελαιολάδου: Η αγορά του σωστού είδους ελαιολάδου είναι εξαιρετικά σημαντική. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο διατηρεί ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά και τις βιοδραστικές ενώσεις από τις ελιές. Για αυτόν τον λόγο, θεωρείται πιο υγιεινό από την πιο εκλεπτυσμένη ποικιλία ελαιολάδου. Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλη απάτη στην αγορά ελαιολάδου, καθώς πολλά έλαια που φέρουν την ένδειξη “εξαιρετικό παρθένο” στην ετικέτα έχουν αραιωθεί με άλλα εξευγενισμένα λάδια. Επομένως, εξετάστε προσεκτικά τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε πραγματικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Είναι πάντα καλή ιδέα να διαβάσετε λίστες συστατικών και να ελέγξετε για πιστοποίηση ποιότητας.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Πιστεύω μπορούμε να ξεχωρίσουμε, όταν έχουμε πίστη, αγάπη και θέληση γι’ αυτό που κάνουμε. Άλλωστε, πλέον, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στρέφεται στους μικρούς παραγωγούς και στα τοπικά και ποιοτικά προϊόντα.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση μας, άκουσα για τη Wise Greece (2019) και αφού ρώτησα και έμαθα για το μη κερδοσκοπικό έργο της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η «TENEA»  υποστηρίζει την Κίνησή της, όντας μέρος της.