Γνωρίζουμε την Ευαγγελία από τον Oinosporo!

Γνωρίζοντας καλά τα μυστικά του κρασιού, η Ευαγγελία αξιοποιεί τις γνώσεις της κάνοντας στροφή στα προϊόντα περιποίησης! Ας τη γνωρίσουμε…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το αντικείμενο;
Eίμαι οινολόγος, με μεταπτυχιακά στο μάρκετινγκ και στη βιομηχανική χημεία και υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχω εργαστεί ως οινολόγος, αρχικά στο κομμάτι της παραγωγής και στη συνέχεια στο κομμάτι της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Ο Oinosporos δημιουργήθηκε από την ιδέα της αξιοποίησης του γιγαρτελαίου (έλαιο κουκουτσιού του σταφυλιού) μου προέκυψε από την έρευνα μου στο ΕΚΠΑ. Μελετώντας τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του γιγαρτελαίου θέλησα να τις αξιοποιήσω εντάσσοντάς το σε προϊόντα περιποίησης και για αρχή ξεκίνησα με τα σαπούνια με βασικό συστατικό το γιγαρτέλαιο και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η υπόλοιπη σειρά περιποίησης.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Ο “Oinosporos” προέκυψε από την κινητήριο δύναμη του εγχειρήματος που είναι το κρασί, το κουκούτσι (γίγαρτο) του σταφυλιού και το έλαιό του. Η βασική φιλοσοφία είναι η αξιοποίηση των οινικών υποπροϊόντων, ότι δηλαδή δε χρησιμοποιείται για την παραγωγή του κρασιού, όπως τα γίγαρτα (κουκούτσια) και η επαναχρησιμοποίηση τους, δίνοντάς τους νέα «ζωή».

Ο σκοπός της δημιουργίας του είναι η ολιστική περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας με φυσικά προϊόντα ομορφιάς με τη δύναμη του γιγαρτελαίου και με ξεκάθαρο και οικολογικό προσανατολισμό.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου, συνάντησα αρκετές δυσκολίες, απογοητεύσεις και προβληματισμούς που σαφώς αποτέλεσαν πρόκληση για μένα στο να συνεχίσω στο επιχειρηματικό στίβο.

Το σημαντικό όμως είναι να μην αφήνεις τον εαυτό σου να τα παρατήσει και να απογοητευτεί παρόλες τις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίζει. Οι αποτυχίες και οι κακοτοπιές αποτελούν κομμάτι της επιτυχίας και μέρος της εμπειρίας μας αφού μέσα από αυτά μαθαίνουμε το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μας.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Η σειρά περιποίησης περιλαμβάνει σαπούνια, ενυδατικές κρέμες, κρέμες απολέπισης, έλαια περιποίησης, προϊόντα περιποίησης χειλιών και πρόσφατα κυκλοφόρησε και η σειρά wine spa που περιλαμβάνει κεριά και αρωματικά χώρου, με χρώματα και αρώματα που παραπέμπουν στο λευκό και ερυθρό κρασί.

Αυτό που κάνει διαφορετικά τα προϊόντα Oinosporos είναι το κυρίαρχο έλαιο, το γιγαρτέλαιο και τα κουκούτσια που επίσης χρησιμοποιούνται και γενικά η «σταφυλοκεντρική» προσέγγιση που υπάρχει. Πέρα από το γεγονός ότι περιέχουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά, φιλικά προς τον άνθρωπο χωρίς τοξικές ουσίες για την επιδερμίδα, βασίζονται στην κυκλική οικονομία και σέβονται το περιβάλλον. Η διαφορετικότητα των προϊόντων μας έχει επιβραβευθεί μέχρι σήμερα με δυο βραβεία καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών-ΕΠΕΦΑ, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιούνιο του 2018 και το βραβείο Gold στα βραβεία RISE-Retail Innovation for Sustainable Ecosystems Awards, τα οποία και διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών τον Δεκέμβριο του 2019 και αυτό μας δημιουργεί ιδιαίτερη χαρά και ώθηση να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Η βασική μας πρώτη ύλη είναι το γιγαρτέλαιο το οποίο έχει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Είναι πολύ ελαφρύ, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει οποιοδήποτε υπόλειμμα σε αντίθεση από άλλα είδη ελαίων. Έχει στυπτικές ιδιότητες, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας τη σύσφιξη του δέρματος και με ισχυρή αντιοξειδωτική δραστηριότητα.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Mου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο από τα προϊόντα, καθένα είναι διαφορετικό με επίκεντρο πάντα το γιγαρτέλαιο. Τα σαπούνια μας έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία εφόσον ήταν τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Όπως προσέχουμε τη διατροφή μας, αντίστοιχα θα πρέπει να προσέχουμε κι αυτά που βάζουμε στην επιδερμίδα μας. Ας στραφούμε σε φυσικά προϊόντα, χωρίς χημικά στοιχεία και οικολογικό πρόσημο και σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Παρά την κρίση και τις τρομερές δυσκολίες που υπάρχουν πιστεύω ότι παρατηρείται μεγάλη δημιουργικότητα στον χώρο των επιχειρήσεων, οι Έλληνες παραγωγοί παλεύουν για να πετύχουν και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και φρέσκιες ιδέες. Η κρίση μας ωθεί να είμαστε επίμονοι, υπομονετικοί, να δουλεύουμε σκληρότερα και συλλογικά και αυτό σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στην κρίση.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
H Wise Greece προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα, συνδράμει στην οικονομία του τόπου και παράλληλα βοηθά ευμετάβλητες κοινωνικές ομάδες και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό τη σημερινή εποχή. Μπορούμε όλοι μαζί να προωθήσουμε τα οφέλη των ελληνικών προϊόντων και να γίνουμε μία ζεστή αγκαλιά για όλους όσους βρίσκονται σε ανάγκη.