Γνωρίζουμε τον Λάζαρο από την Thirsty Fruits!

Ο Λάζαρος μας περιγράφει πώς με τις σωστές πρώτες ύλες, τη σωστή διαδικασία και με πολλή αγάπη παράγεις κάτι φυσικό που αντέχει στον χρόνο..!

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015 όταν μετά από 8 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Αθήνα βρέθηκα πάλι στη γραμμή εκκίνησης. Όντας Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων και ο ίδιος κι έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να φτιάξω κάτι δικό μου,  πήρα την απόφαση να δημιουργήσω μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής αποξηραμένων φρούτων στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Εφτά χρόνια μετά, η οικογενειακή μας επιχείρηση συνεχίζει εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των προϊόντων της πάντα με σεβασμό στους καταναλωτές επιδιώκοντας να τους παρέχει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Τα «Thirsty fruits» απευθύνονται σε όλους εκείνους που αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής κι επιδιώκουν να «ξεδιψάσουν» και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Μέσα σε μια αγορά που βρίθει από εισαγόμενα αποξηραμένα φρούτα στα οποία έχουν προστεθεί συντηρητικά – κυρίως θειώδη και ζάχαρη, τα αποξηραμένα φρούτα της Thirsty Fruits έρχονται να απαντήσουν με την Ελληνική τους καταγωγή, το φυσικό τρόπο ξήρανσής τους και την παντελή απουσία ζάχαρης και θείου.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Και στην αρχή αλλά και στη συνέχεια οι δυσκολίες είναι αρκετές. Αλλάζει μόνο το είδος της δυσκολίας που αντιμετωπίζεις κάθε φορά! Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που κληθήκαμε να λύσουμε εφτά χρόνια πριν ήταν η απόκτηση τεχνογνωσίας γύρω από τα προϊόντα και τον εξοπλισμό μας, τα μεγάλα κόστη παραγωγής σε συνδυασμό με το ελλιπές ιδιωτικό κεφάλαιο και το «χτίσιμο» γερών σχέσεων με τους πελάτες μας.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Σε σχέση με την πλειοψηφία πάντα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, θα λέγαμε πως τα προϊόντα μας διαφοροποιούνται σε σχέση με την καταγωγή και τον τρόπο ξήρανσής τους. Ο συνδυασμός της πολλή καλής διαλογής στο χωράφι και του αργού ρυθμού ξήρανσης, μας επιτρέπει να μην προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη στα φρούτα μας και έτσι αυτά να οφείλουν τη γλυκιά τους γεύση, καθαρά στα φυσικά σάκχαρα του φρούτου.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Τα φρούτα που επιλέγουμε να επεξεργαστούμε προέρχονται  κατά κύριο λόγο από το νομό Κορινθίας και όλα είναι Ελληνικά. Η προμήθεια φρούτων από Έλληνες παραγωγούς είναι απαράβατος κανόνας από εμάς καθώς έτσι επιτυγχάνουμε το σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να προάγουμε την ανωτερότητα της Ελληνικής υπαίθρου στηρίζοντας παράλληλα την τοπική μας κοινωνία.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Όλα τα προϊόντα μας τα επεξεργαζόμαστε με την ίδια αγάπη! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια, αυτά θα ήταν το δαμάσκηνο και το βερίκοκο με το τελευταίο να έχει τοποθετηθεί και στο λογότυπο της εταιρίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τ’ ότι, ακριβώς επειδή δεν χρησιμοποιούμε θείο στη ξήρανση, το βερίκοκο της εταιρίας μας ξεχωρίζει και στέκεται μόνο, με το σκούρο του χρώμα, απέναντι στα κίτρινα αποξηραμένα βερίκοκα με θείο του ανταγωνισμού. Το δαμάσκηνο από την άλλη, ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση και όσοι από τους πελάτες μας το δοκιμάσουν, το επιδοκιμάζουν και το προτιμούν!

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Δύσκολα μεν, εφικτό δε! Η στροφή προς την παραγωγή και τη μείωση των εισαγωγών με την παράλληλη αύξηση των εξαγωγών θα ήταν ένας δρόμος προς την έξοδο από την κρίση. Η πρόκληση εκεί δυστυχώς σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη είναι πως ανάμεσα σε όλα τα άλλα εμπόδια, θα πρέπει να αλλάξει εν μέρει και η νοοτροπία μας…

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Γιατί θεωρούμε την ιδέα σας εξαιρετική, πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και ελπίζουμε σε έναν κόσμο όπου θα υπάρχει αλληλοβοήθεια..!! Αυτές τις ημέρες δε, περισσότερο από ποτέ..