Γνωρίζουμε την Μαδίκα Αναστασία από τα ανθόνερα Biomadika

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Ονομάζομαι Μαδίκα Αναστασία και διατηρώ αποστακτήριο αρωματικών φυτών στην περιοχή Μηλέα Κοζάνης. Είμαι παραγωγός φυτικών και βιολογικών ανθόνερων για βρώσιμη χρήση και η εταιρεία μας είναι η Madika Organics από το 2013. Η πρώτη μου επαφή με την απόσταξη έγινε πριν από 20 χρόνια σε ένα σεμινάριο παραγωγής αιθέρων ελαίων και ανθόνερων από τη Γαλλία. Ήταν πραγματικά κεραυνοβόλος έρωτας.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθώ και να ψάξω τη βρώσιμη χρήση των ανθόνερων.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Το brand όπως καταλάβατε έχει να κάνει με το επίθετό μου και την οργανικότητα των προϊόντων. Ευτυχώς είναι εύηχο. Όπως κάθε γονιός δίνει το επίθετο του στα παιδιά του, έτσι έκανα και εγώ. Η επιλογή του brand πρεσβεύει την αγάπη και τον σεβασμό στα προϊόντα μου. Σκοπός μου είναι να μεταφέρουμε και σε σας όλη αυτή την αγκαλιά.

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Ξεκίνησα όλη αυτή την καινοτόμα ιδέα με πολλή όρεξη, μεράκι και πίστη για αυτό που αγαπώ. Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες στην αρχή, κυρίως από τους κρατικούς μηχανισμούς, αλλά δεν πτοήθηκα. Αντιθέτως έγινα και πιο δυνατή στο να πιστέψω και να συνεχίσω το όραμα μου.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα προϊόντα είναι 100% φυτικά και βιολογικά πιστοποιημένα. Προέρχονται από την απόσταξη αρωματικών φυτών (λεβάντα, τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, ρίγανη, τσάι του βουνού και δενδρολίβανο) και την απόσταξη εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι, λεμόνι και περγαμόντο. Είναι εύχρηστα και ποιοτικά. Με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτό που κάνει διαφορετικά τα ανθόνερα είναι η ντελικάτη γεύση που δίνουν στα φαγητά και τα γλυκά.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Οι πρώτες ύλες μας είναι τα βιολογικής καλλιέργειας αρωματικά φυτά. 

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Είναι σαν να ρωτάτε μια μάνα αν ξεχωρίζει ένα από τα παιδιά της. Είναι όλα τους ξεχωριστά και το καθένα έχει το δικό του άρωμα, τη δική του γεύση, τη δική του ταυτότητα καθώς και τη δική του ιδιαίτερη μαγεία στο φαγητό και στο δέρμα μας.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Τα ανθόνερα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στα κρεατικά, ψαρικά, σαλάτες, σάλτσες και μαρινάδες.

Στην αρτοζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται σε κέικ, κρέμες, ζύμες κ.α.

Σε μια πράσινη σαλάτα της επιλογής σου μπορείς να φτιάξεις ένα dressing με sauce μαγιονέζας, να την αναμείξεις με 4-5 ψεκασμούς ανθόνερων ρίγανης ή φασκόμηλου. Επίσης αν θέλεις να την κάνεις πιο gourmet, μπορείς να χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο τα νέα ανθόνερα παραγωγής μας πορτοκαλιού λεμονιού και περγαμόντου.