Γνωρίζουμε τoν Θανάση από τον Οινηγό / Magna Terra di Achaia

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;
Αναζητώντας το Brand της εταιρείας μας, το μυαλό μας πήγαινε σε λέξεις γύρω από το αμπέλι. Εντελώς τυχαία σε ένα λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας βρήκαμε την λέξη «ΟΙΝΗΓΟΣ» που σημαίνει ο Έμπορος Κρασιού. Νομίζω ότι μας πήγαινε γάντι και το προτιμήσαμε.

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Η αρχή ήταν συνειδητή και στοχευμένη αφού χρόνια πριν με ενδιέφερε η ενασχόλησή μου με το κρασί.

Όταν αυτό έγινε πραγματικότητα ευνόησαν οι τότε συνθήκες να αναπτυχθεί με σχετική ευκολία η εταιρεία και να επιτευχθούν αξιόλογα αποτελέσματα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Αρχικά νομίζω βοήθησε αποτελεσματικά το κέφι που υπήρχε για την δουλειά, η τύχη και τα εξαιρετικά προϊόντα που ταξίδεψαν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

Η σταθερότητα στην ποιότητα, οι μικρές παραγωγές και οι ρεαλιστικοί στόχοι έκαναν να υπάρχει μια συνέχεια σε αυτή την απόφαση. Τα τελευταία χρόνια οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές έφεραν και τις γνωστές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητα.

Μετά τις εκτεταμένες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις έπρεπε να δούμε με άλλη ματιά την οργάνωση και τους στόχους της εταιρείας, δεδομένου ότι τα πάντα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα.
Μίλησέ μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα προϊόντα μας (Limited Release) είναι περιορισμένης εμφιάλωσης. Δηλαδή ό,τι θα μας δώσει ο αμπελώνας μας. Οι ελιές μας είναι σχεδόν 150 ετών, παράγουν λάδι χαμηλής οξύτητας. Ακόμη και στα αμπέλια μας που είναι εκλεκτές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα γίνεται πράσινος τρύγος με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που εμείς επιθυμούμε.

Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Οι πρώτες ύλες τόσο για το λάδι όσο και για το κρασί προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες / ελαιώνες της εταιρείας μας. Είμαστε η 4η γενιά ιδιοκτητών αυτής της γης που ξεχωρίζει για τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά και δίνει εξαιρετική και ποιοτική πρώτη ύλη που εξασφαλίζει το άριστο αποτέλεσμα των προϊόντων μας.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Το κάθε προϊόν έχει τον χαρακτήρα του. Όμως σαν λάτρεις των κόκκινων κρασιών θα ξεχώριζα τον «Πορφυρίτη» που είναι ένα κρασί από την σπάνια ποικιλία «Αυγουστιάτη» που μετά από παλαίωση 14 μηνών σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δίνει στο κρασί αυτό το βαθύ σκούρο κόκκινο χρώμα με έντονα αρώματα ώριμων φρούτων.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Η κρίση είναι πάντα κρίση. Κανένας δεν ξέρει πως ο μέσος καταναλωτής θα αντιδράσει στην εκάστοτε κατάσταση. Πάντως με το πέρασμα των χρόνων ολοένα και περισσότεροι πελάτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα και προέλευση της τροφής τους. Με την λογική αυτή οι μικροί Έλληνες παραγωγοί που τους ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα των προϊόντων τους μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;
Γιατί με εκφράζει απόλυτα η βασική ιδέα της Wise Greece. Είμαι αλληλέγγυος στην δράση της σχετικά με την διάθεση δωρεάν τροφίμων σε οικογένειες που βρίσκονται σε ακραία κατάσταση βιοπορισμού. 

Επίσης υπάρχει βοήθεια σε Έλληνες παραγωγούς να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους και να εκτιμηθεί η ποιότητά τους που επί τω πλείστον δεν είναι συμβατή με μεθόδους προϊόντων μαζικής παραγωγής.