Wise Home Cooking
Ανοιξιάτικη Σαλάτα με dressing πορτοκάλι

Η άνοιξη είναι εδώ και η Σεφ Καρολίνα Δωρίτη, ενώνει την φαντασία της με τα προϊόντα Wise Greece και μέσα από το Wise Home Cooking, προτείνει μια πολύχρωμη και πικάντικη σαλάτα!…

Υλικά για τη σαλάτα:
100γρ. baby φύλλα ανάμεικτα, έτοιμα σε πακέτο

4 ραπανάκια κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα φρέσκα φύλλα δυόσμου
8-10 φράουλες κομμένες σε φέτες
4-5 φρέσκα, τρυφερά σπαράγγια
3 κουτ. σούπας καθαρισμένος φρέσκος αρακάς, ωμός
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης Π.Ο.Π. ανάλατα Αιγινα Nuts
120γρ. χαλούμι (προαιρετικά)

Για το dressing:
1 γεμάτη κουτ. σούπας chutney πικάντικο με πορτοκάλι Το Φίλεμα της Λέλας

80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας chutney πορτοκάλι Το Φίλεμα της Λέλας. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε βάζο και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο 7-10 ημέρες. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά για να ρευστοποιηθεί και την ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.

Πλένουμε τα φύλλα και τα στεγνώνουμε σχολαστικά. Κρατάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια και τα χοντροκόβουμε. Κρατάμε λίγες φράουλες, σπαράγγια και φιστίκια για το τέλος. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτουμε σταδιακά λίγο dressing, ενώ ανακατεύουμε απαλά. Διακοσμούμε με τις φράουλες, τα φιστίκια και τα σπαράγγια και σερβίρουμε.

Αν χρησιμοποιήσουμε χαλούμι:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το χαλούμι από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το κόβουμε σε κύβους και το ανακατεύουμε μέσα στη σαλάτα.

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε: