Εκπαιδεύσεις για τα μέλη της Wise Greece

Δύο από τα μέλη της Wise Greece, είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη Γερμανία και την Αμερική.

Η συνεχής μάθηση και εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικές για τον καθένα, ενώ η συνεχόμενη ενημέρωση για τις νέες τάσεις και η συνδιαλλαγή με διαφορετικούς πολιτισμούς μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κάποιος τα πράγματα. Τα μέλη μας, η Μελίνα και ο Γιώργος, καλεσμένοι από την Αμερικάνικη και Γερμανική πρεσβεία αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στον τομέα του τροφίμου.

Η Μελίνα, καλεσμένη από την Αμερικάνικη πρεσβεία, εκπροσώπησε την Ελλάδα και συμμετείχε στο YTILI: Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους αυτής της αποστολής, επισκέφτηκε το Austin του Τέξας για να αποκτήσει μια πρώτη ιδέα για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία τροφίμων της πόλης, καθώς και για την Washington DC σε μία ομάδα με 50 καταπληκτικούς νέους επικεφαλής από όλη την Ευρώπη!

Παράλληλα, ο Γιώργος, καλεσμένος από την Γερμανική πρεσβεία, βρέθηκε στο Βερολίνο και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα “Η παράδοση συναντά την καινοτομία”. Κατά την διάρκεια του προγράμματος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πολλά εργοστάσια ειδικευόμενα σε διάφορους τομείς, ανακαλύπτοντας πώς οι μικροί παραγωγοί καινοτομούν στη Γερμανία. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι παραγωγοί συνδυάζουν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής προϊόντων με την τεχνολογική καινοτομία σε όλους τους κλάδους, από το τρόφιμο μέχρι τη μόδα και από την τέχνη μέχρι τη βιοτεχνική παραγωγή.