Συνταγή
Κέικ με φουντουκόπαστα και goji berries

Αγαπάς τα κέικ; Αγαπάς τον συνδυασμό φουντουκιού με σοκολάτα; Τότε αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει! Παρασκευάζεται με βασικά συστατικά το Bee Good (φουντοκόπαστα με μέλι), καθώς και με μία βιολογική σοκολάτα με Goji Berries! Την καταπληκτική αυτή συνταγή, δημιούργησε για καλό σκοπό, η αγαπημένη μας φίλη και blogger Αριάδνη Πυλαρινού. Ρίξε μία ματιά στο blog της!

Yλικά που θα χρειαστείς:
180 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
4 κ.γλ. Bee Good (μέλι με φουντουκόπαστα)
4 αυγά μεσαία
30 γρ. πούδρα κακάο
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
550 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. φουντούκια τρίμμα
200 γρ. goji berries

 

Πώς θα τo φτιάξεις:
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα).
2. Σε ένα μεταλλικό σκεύος με νερό που βράζει τοποθετείς ένα μεταλλικό μπολ, πρόσεξε να μην ακουμπάει πάνω στο νερό. Ρίχνεις το βούτυρο, τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το Bee Good. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχεις μια λεία κρέμα.
3. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνεις τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάς στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρις ότου το μείγμα σου να αφρατέψει. Το ενσωματώνεις σε αυτό του βουτύρου-σοκολάτας.
4. Κοσκινίζεις τις σκόνες (το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ) και τις προσθέτεις και αυτές στο βασικό σου μείγμα. Τέλος ρίχνεις τα καβουρδισμένα φουντούκια.
5. Βουτυρώνεις καλά την αγαπημένη σου φόρμα για κέικ, αδειάζεις το μείγμα  και ψήνεις για 35-45 λεπτά, στα 40 λεπτά κάνεις το τεστ με το μαχαίρι.
6. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και ετοιμάζεις την γκανάς. 

Για τη γκανάς:
Θα χρειαστείς 150 γρ. σοκολάτα και 100 ml. κρέμα γάλακτος. Τεμαχίζεις την σοκολάτα και την ρίχνεις μέσα σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος, μέχρι να κάψει. Κατεβάζεις από τη φωτιά και περιχύνεις τη σοκολάτα. Αφήνεις να περάσει 1 λεπτό και ανακατεύεις με μια σπάτουλα. Μόλις είναι έτοιμη καλύπτεις την επιφάνεια του κέικ, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Πασπαλίζεις με φουντούκια και Goji berries!

Τips: 
~ Μπορείς να αντικαταστήσεις την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή, θα χρησιμοποιήσεις 140 γρ.
~ Για πιο “φουντουκένια” γεύση, μπορείς να προσθέσεις 2 κ.γλ. Bee Good έξτρα.


Μπορείς και εσύ να μαγειρέψεις για καλό σκοπό!
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου μαγειρική, τα προϊόντα με το σήμα Wise Greece! Έτσι, μας βοηθάς να εξασφαλίσουμε ακόμα ένα γεύμα, για άστεγους και παιδιά στα όρια της φτώχειας… Μάθε περισσότερα και στήριξε τη μη κερδοσκοπική Κίνηση!