10 Ερωτήσεις στους Παναγιώτη και Τάσο από τη Green n Blu

H αγάπη για την ελληνική γη, σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική, τους οδήγησαν στο να δημιουργήσουν μία εξαιρετική σειρά προϊόντων, με κυρίαρχη έμπνευση την ελιά! Σήμερα, γνωρίζουμε τον Παναγιώτη και τον Τάσο από την εταιρεία Green n Blu, μέσα σε 10 SOS ερωτήσεις… 

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Πώς ξεκινήσατε; Πώς σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με το τρόφιμο;
Η οικογένεια μας ασχολείται με την καλλιέργεια της ελιάς και των αγροτικών προϊόντων, εδώ και δεκαετίες. Όντας η 4η γενιά, αποφασίσαμε να κάνουμε μια πιο οργανωμένη κίνηση και να ιδρύσουμε τα 2 brands μας το Green n Blu και το Greek Pony Farm, ώστε να δώσουμε στα προϊόντα μας την αξία και την φήμη που τους αναλογούν!

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;
Το brand Greek Pony Farm πήρε το όνομα του από το κοπάδι με άλογα πόνυ, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στην καλλιέργεια των ελαιώνων, αφού συμβάλλουν στο ξεβοτάνισμα και στην υγεία των ελαιόδεντρων με φυσικό τρόπο. Το brand Green n Blu προκύπτει από το Green – για την ελληνική γή και τα τρόφιμα και φυσικά το Blu – για το ελληνικό τοπίο και την θάλασσα! Το όνομα προήρθε και από το ομώνυμο κατάστημα που έχει η οικογένειά μας στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, το οποίο είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν.

biologiko elaiolado

Πώς ξεκινήσατε; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Όλα ξεκίνησαν 4 γενιές πίσω, οικογενειακή κληρονομιά. Η παραγωγή είχε δυσκολίες και θα συνεχίσει να έχει. Η κρίση έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προσπάθειά μας για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας για ανάπτυξη στην ελληνική αγορά, αλλά αυτό δεν μας σταματά! Οι στόχοι μας είναι μπροστά και μας περιμένουν.

chili ladiΜιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Οι προϊοντικές σειρές Greek Pony Farm και Green n Blu, είναι αποτελέσματα προσεκτικής μελέτης, καταναλωτικών συνηθειών σε πολλές διαφορετικές χώρες που σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών, τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού. Το ελαιόλαδο μας που είναι και το βασικό μας προϊόν είναι βιολογικό, άριστης ποιότητας, υψηλής διατροφικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες. Αυτό που τα κάνει διαφορετικά είναι το γεγονός ότι έχουμε τον έλεγχο από το Α ως το Ω καθώς είμαστε οι παραγωγοί, οι μεταποιητές και οι μεταπράτες.

 

Πείτε μας για τις πρώτες ύλες.
Οι καλές πρώτες ύλες είναι το μυστικό. Μεσσηνία, ευλογημένος τόπος για το Ελαιόλαδο.
Η πρώτη ύλη μας λοιπόν, έχει τις ευλογίες του τόπου αυτού, την αγάπη της οικογένειάς μας για το τόπο μας και το λάδι μας!

 
Υπάρχουν κάποια προϊόντα που ξεχωρίζετε;
Κάθε προϊόν μας είναι ένα παιδί μας και όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο για έναν γονιό να ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδιά του. Για όλα έχουμε κάνει σχέδια!

Δώστε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σας (γευστικοί συνδυασμοί, τρόποι χρήσης, συμβουλές κ.α.)
olive oilΚαταρχάς μερικές συμβουλές για το βιολογικό Ελαιόλαδο. Είναι σημαντικό να διατηρείται σε μέρος σκιερό και σε κανονικέςσυνθήκες θερμοκρασίας. Χρησιμοποιείστε το στη μαγειρική σας και στις σαλάτες σας. Ειδικά όταν το χρησιμοποιείτε ωμό, θα απολαύσετε όχι μόνο τη γεμάτη γεύση του, αλλά και τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του βιολογικού ελαιολάδου, που το κάνουν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία. Οι ελιές μας από την άλλη πλευρά, είναι οι πιο διάσημες στον κόσμο, αφού προέρχονται από την Καλαμάτα και μάλιστα είναι βιολογικές. Συλλέγονται και επεξεργάζονται μία μία με το χέρι, με αποτέλεσμα κάθε ελιά να αποτελεί μία γευστική εμπειρία.

 
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη συλλογή μας και τα αρωματισμένα ελαιόλαδα! Κάθε γεύση μοναδική και διακριτική, προσθέστε στη μαγειρική σας και θα σας δώσει την γεύση του φρέσκου λεμονιού, του σκόρδου, της ρίγανης και του τσίλι και βέβαια όλα αυτά μέσα στο βιολογικό μας λάδι. Στα κρύα πιάτα θα τα λατρέψετε, ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για μαρινάρισμα! Πρόσφατα, παρουσιάσαμε τα αρωματισμένα ελαιόλαδά μας και σε συσκευασία των 100ml για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο ή για όσους θέλουν να έχουν λίγο από κάθε γεύση στο σπίτι τους! 

elaiolado 100ml
Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Είναι πολλά τα παραδείγματα μικρών παραγωγών, που έχουν καταφέρει να εξυψώσουν τα ελληνικά προϊόντα! Με κανόνα την ποιότητα, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο η Ελληνική Γη και τα προϊόντα της θα νικήσουν την κρίση. Βέβαια ο ρόλος της πολιτείας θα έχει πάντα ευθύνη.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας παραγωγός σήμερα;
Ο Έλληνας παραγωγός ανταγωνίζεται μεγάλες εταιρείες, πράγμα που το κάνει δύκολο να κερδίσει χώρο στην αγορά. Οι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να αγαπήσουν τα Ελληνικά προϊόντα και αυτό θα ήταν σίγουρα μία καλή αρχή.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece; 
Πιστέψαμε στο κίνημα της Wise Greece, “προιόντα για καλό σκοπό”! Με μοναδικό, απλό τρόπο υποστηρίζει την προσπάθειά μας για την Ελληνική αγορά, αλλά και για το εξωτερικό και την ίδια στιγμή προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη το πιο πολύτιμο αγαθό, το φαγητό. Η συνεργασία μας δεν ήταν απλά μια επιλογή συνεργασίας, ήταν επιθυμία και ανάγκη όλων μας να δώσουμε σε αυτό το σκοπό. Ευχόμαστε ο Έλληνας καταναλωτής να δει την αξία στο σήμα της Wise Greece!