Γνωρίζουμε τη Μαρία από τη The Soaphouse

Η Μαρία μας περιγράφει πως οι σπουδές της στη Γεωπονικό Σχολή αλλά και η καταγωγή της από ελαιοπαραγωγική οικογένεια, την ώθησαν να ασχοληθεί με τα σαπούνια. Ας τη γνωρίσουμε…!

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Η καταγωγή μου από ελαιοπαραγωγική οικογένεια στη Λακωνία και οι σπουδές μου στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών ήταν τα πρώτα και βασικά εναύσματα για να ασχοληθώ με το επάγγελμά μου. Στη σχολή μου προπτυχιακά σπούδασα Βιοτεχνολογία και συνέχισα την μεταπτυχιακή μου ειδίκευση στο ΠΜΣ “Μελέτη & Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων” του τμήματος “Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου”. Ο τομέας που ασχολήθηκα εντατικά ήταν τα φαρμακευτικά φυτά, οι παρασκευές τους και οι δράσεις τους, με έμφαση στα ελαϊκά τους εκχυλίσματα, παίρνοντας ως αρχή το παραδοσιακό βαλσαμέλαιο που παρασκευάζαμε για χρόνια στην οικογένειά μου.


Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Το brand δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μία σειρά εξολοκλήρου φυσικών, πολυχρηστικών προϊόντων περιποίησης, άνυδρων (χωρίς νερό), χωρίς συντηρητικά και συνθετικές επιβλαβείς ουσίες. Περικλείοντας ταυτόχρονα το χειροποίητο χαρακτήρα του σε μία όσο το δυνατόν περισσότερο Low Waste παραγωγική διαδικασία και συσκευασία.


Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Οι δυσκολίες του να είσαι νέος επιχειρηματίας στην Ελλάδα είναι πολλές, ειδικά όταν ξεκινάς κάτι από την αρχή χωρίς προηγούμενη δραστηριότητα. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισα αφορούσαν τη γραφειοκρατία της χώρας, τη διαφορετικότητα των προϊόντων, καθώς δεν είναι ακόμη τόσο συνηθισμένο το καταναλωτικό κοινό στην νοοτροπία των φυσικών προϊόντων και τέλος τις μεγάλες ελλείψεις σε εγχώριους προμηθευτές σε οικολογικές συσκευασίες και ιδιαίτερες φυσικές πρώτες ύλες.


Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα προϊόντα του The Soaphouse είναι χειροποίητα σε όλα τα στάδια, έτσι διαφέρουν σίγουρα στον χαρακτήρα του δημιουργού-παραγωγού που κρύβεται μέσα σε αυτά. Όλα μας τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες, συντηρητικά, συνθετικά αφριστικά, βελτιωτικά μέσα και άλλα επιβλαβή συστατικά. Η συσκευασία μας είναι απαλλαγμένη από πλαστικό και ακολουθούμε έναν Low Waste τρόπο παραγωγής σεβόμενοι τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.


Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες, εξαιρετικής ποιότητας και όπου είναι εφικτό, ελληνικής προέλευσης. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε στις παρασκευές μας είναι δικής μας παραγωγής από τον τόπο όπου κατάγομαι, το Δαφνί Κροκεών στη Λακωνία. Με αυτό δημιουργούμε και τα εκχυλίσματά μας τα οποία διαθέτουμε είτε σε αυτή τη μορφή είτε τα προσθέτουμε στις συνταγές των σαπουνιών και των κεραλοιφών μας.
Χρησιμοποιούμε επίσης ελληνικό ακατέργαστο μελισσοκέρι, θυμαρίσιο μέλι και βότανα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Στη γκάμα των πρώτων υλών μας θα βρείτε και βούτυρα κακάο και καριτέ, τα οποία καλλιεργούνται και συλλέγονται με ηθικό τρόπο, διάφορα φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια υψηλής ποιότητας.


Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Ένα αρκετά διαφορετικό προϊόν, το οποίο έχει αγκαλιάσει με πολύ αγάπη το καταναλωτικό κοινό, είναι τα σαπούνια μαλλιών. Διαθέτουμε δύο τύπους, για κανονικά-ξηρά και λιπαρά μαλλιά τα οποία χαρακτηρίζονται από πολύπλοκες και εξειδικευμένες συνταγές. Σκοπός των προϊόντων είναι να αντικαταστήσουν τα σαμπουάν ευρείας χρήσης για όποιον αναζητά έναν πιο φυσικό και οικολογικό τρόπο λουσίματος, απαλλαγμένο από συνθετικά συστατικά και πλαστικό. Έως τώρα είναι ένα από τα best sellers της εταιρείας και αυτό μας κάνει πραγματικά χαρούμενους γιατί ήταν μία πρόκληση για εμάς.
Εκτός αυτών ξεχωρίζουμε το έλαιο προσώπου “Repair Face Oil” που ενδείκνυται για κάθε τύπο επιδερμίδας και το Βάλσαμο Χειλιών μας που διατίθεται σε 6 φυσικές γεύσεις και περιποιείται σε βάθος τα χείλη με αποτέλεσμα όποιος το δοκιμάσει να το επιλέγει ξανά και ξανά.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Τα προϊόντα μας είναι πολυχρηστικά, παραδείγματος χάρη τα σαπούνια προσώπου είναι κατάλληλα και για το σώμα και τα σαπούνια μαλλιών επίσης. Όσον αφορά τα σαπούνια μαλλιών, προτείνουμε τη χρήση μηλόξυδου αρχικά για έκπλυση στο τελευταίο στάδιο, ώστε να απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα και να επανέρχεται το pH του τριχωτού αλλά και ως φυσικό μαλακτικό της τρίχας.
Επίσης, προτείνουμε πάντα τη χρήση των ελαίων σε νωπή επιδερμίδα για καλύτερη και πιο άμεση απορρόφηση. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που αφορά το βάλσαμο χειλιών μας, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά και ως κεραλοιφή πέρα από την περιοχή των χειλιών.


Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Εννοείται πως μπορούν και είμαι σίγουρη πως ήδη κάνουν τη διαφορά. Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα σε εξαιρετικές πρώτες ύλες με πολύ πρόσφορο έδαφος για πρωτογενή αλλά και δευτερογενή παραγωγή. Το σημαντικό είναι να υπάρξουν οι πόροι και η κατάλληλη στήριξη από το κράτος, για να μπορέσουν να αναδειχθούν και να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα πιο εύκολα, σε αγορές του εξωτερικού.


Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Ως άνθρωποι, πίσω από το The Soaphouse, αγαπάμε να μοιραζόμαστε, να προσφέρουμε όπως μπορούμε και πιστεύουμε ότι αν κάτι μπορεί να αλλάξει κάθε τι αρνητικό σε αυτό τον κόσμο είναι η αλληλεγγύη. Η Wise Greece, εκτελεί ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο με ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο και ως καταναλωτές επιλέγουμε πάντα τα προϊόντα με το σήμα της, στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε όσο μπορούμε.
Το ότι η συμμετοχή των προϊόντων μας στη Wise Greece μπορεί να συμβάλει στο να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι όχι μόνο ο λόγος που επιλέξαμε να συμμετάσχουμε αλλά και μεγάλη τιμή για εμάς. Ευχόμαστε η Wise Greece να συνεχίσει την όμορφη πορεία της μέσω της οποίας χαρίζει πολλά χαμόγελα τόσο στους παραγωγούς που συμμετέχουν αλλά και στους συνανθρώπους μας.