Γνωρίζουμε την Χριστίνα και τον Κώστα από τα Mama Irene

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς; Πώς ξεκινήσατε; Πώς σας ήρθε η ιδέα να ασχοληθείτε με το τρόφιμο;  

Τα Μama Irene είναι ένα πρωτότυπο atelier χειροποίητων ζυμαρικών για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ξεκίνησε το 2009 στον Καστανά Θεσσαλονίκης από τη μαμά Ειρήνη και τη γιαγιά Άννα όπου άρχισαν να δημιουργούν και να διαθέτουν τα εκλεκτά χειροποίητα ζυμαρικά τους στο παλιό παντοπωλείο του παππού.

Το 2020 αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου το εργαστήριο εμείς, η επόμενη γενιά, Χριστίνα και Κώστας. Βέβαια δεν μας έκανε καλό ποδαρικό καθώς ξεκίνησε ο covid, πόλεμος, ασταμάτητες ανατιμήσεις σε όλα, βασικές ελλείψεις σε α’ και β’ ύλες…

Μέσα όμως από αυτή τη κατάσταση, ο κόσμος άρχισε να μαγειρεύει περισσότερο στο σπίτι του, εξοικειώθηκε στις ηλεκτρονικές αγορές, ενημερώθηκε λίγο καλύτερα -μιας και είχε αρκετό χρόνο μέσα- για τις τροφές που επιλέγει να καταναλώσει.. Με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση της ζήτησης των healthy προϊόντων.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;

Στα Μama Irene δεν παράγουμε ένα απλό ζυμαρικό, αλλά δημιουργούμε τέχνη και με μεγάλη αφοσίωση και σεβασμό σε αυτό που κάνουμε, έχουμε καταφέρει να αγαπήσει τα προϊόντα μας το πιο αυστηρό και απαιτητικό κοινό, τα παιδιά και μαζί τους οι νέες μανούλες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι φέραμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (στη κατηγορία τροφίμου) το παγκόσμιο βραβείο Loved By Parents που γίνεται μια φορά το χρόνο στο Λονδίνο και πήραμε το χρυσό βραβείο στη κατηγορία «Καλύτερης παιδικής τροφής 6+ μηνών»

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Αν με ρωτάτε, όχι, δεν φτιάχνουμε παιδικές τροφές, απλώς τα προϊόντα μας είναι τόσο αγνά που τα επιλέγουν από τις πρώτες τροφές. Άλλωστε και εμείς οι ίδιοι έχουμε δύο μικρά παιδάκια οπότε καταλαβαίνουμε απόλυτα τι ζητάει ο κόσμος και προσπαθούμε να το προσφέρουμε.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε και τι συνέπειες είχαν στην πορεία σας;

Αν και το έτος που πέρασε κλείσαμε με πάνω από 50% σε εξαγωγές, διαπιστώνουμε πως βρίσκουμε κάποιες δυσκολίες… Υπάρχει έλλειψη ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί εύκολα η αγορά να συνειδητοποιήσει τη διαφορετικότητα του προϊόντος και απλώς να στέκεται στο κόστος του. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει η αρχή και να το δοκιμάσουν.

H κίνηση που κάναμε για να διατηρήσουμε βιώσιμη την επιχείρησή μας ήταν να δυναμώσουμε την ταυτότητα μας. Συμμετείχαμε με επιτυχία σε διεθνής και παγκόσμιους διαγωνισμούς βραβείων

  • Specialist producer of the year 2023
  • Great taste awards 2023
  • Great taste awards 2021
  • Mediterranean taste awards Gold 2021
  • Gourmet Exhibition Silver ‘Special nutrition’ 2021
  • Loved by Parents Gold ‘Best food range 6 months +’ 2021

Ξεκινήσαμε συνεργασία με bloggers, ανανεώσαμε το website μας, δημιουργήσαμε το δικό μας eshop και σε λανσάραμε μια νέα σειρά βιολογικών ζυμαρικών με 100% αλεύρι οσπρίων και φρέσκα λαχανικά, με στόχο και τη βιολογική αγορά.

Στόχος μας είναι τα προϊόντα μας, να φτάσουν σε όσον το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Προετοιμαζόμαστε για νέες εκθέσεις και δημιουργούμε ένα διαδραστικό χώρο όπου θα μπορούν να έρχονται οι γονείς με τα παιδάκια τους να γνωριστούμε από κοντά και να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με τη διατροφή, σε συνεργασία πάντα με ειδικούς του χώρου.

Επίσης μέσα από το site μας, έχουμε δημιουργήσει τη δράση #pastaforamission όπου έχουμε βάλει στόχο να ενισχύσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα γεύματα των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;

Σε συνεργασία με τη Wise Greece, δημιουργήσαμε μια σειρά προϊόντων όπου με τα κέρδη από τις πωλήσεις αγοράζονται τρόφιμα για συσσίτια και ιδρύματα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι η προσφορά μας είναι Συνεχής και Βιώσιμη – για να έχει διάρκεια η προσφορά μας στην κοινωνία και όχι περιστασιακή.

Πάνω απ’ όλα είμαστε Άνθρωποι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο.