Γνωρίζουμε τον Νικόλα και τον Γιώργο από τα Ena Ena

Λίγα λόγια για τον Νικόλα και τον Γιώργο από τα Ena Ena, πώς ξεκίνησαν και πώς τους ήρθε η ιδέα να ασχοληθούν με το τρόφιμο;

Η πρώτη επαφή του Νικόλα Φιλιππίδη με την αγροτική ζωή προέρχεται από την παιδική ηλικία έχοντας μεγαλώσει ένα μέρος της ζωής του στην Ακράτα Αχαϊας. Έπειτα στο πανεπιστήμιο κατά τις σπουδές του στον χώρο των τουριστικών ασχολήθηκε με πρώτες ύλες μεσογειακής κουζίνας. Επέλεξε να μελετήσει την ελιά και τις γαστρονομικές εφαρμογές των προϊόντων της και από τότε την ερωτεύθηκε. Εκ των υστέρων αποφασίστηκε από κοινού με τον παιδικό φίλο και πλέον συνεργάτη Γιώργο Μόφορη να ασχοληθούν καθολικά και εις βάθος με την διαδικασία παραγωγής και μεταποίηση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, βλέποντας ότι υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο ανάπτυξης τόσο σε ποιοτικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο για τους τόπους καταγωγής μας, ήτοι Αρχαία Ολυμπία και Λακωνική Μάνη. Από τον πρώτο χρόνο εργασίας και μετά από χημικές αναλύσεις εδάφους και ελαιόλαδου επιβεβαιώθηκαν οι υποθέσεις μας για το δυναμικό των περιοχών αυτών λόγω του ιδιαίτερου terroire, δηλαδή των ιδιαιτεροτήτων του μικροκλίματος των περιοχών αυτών. Έτσι συνεχίζουμε να επενδύουμε στον τόπο αυξάνοντας τις ιδιόκτητες διαχειριζόμενες εκτάσεις γης κάθε χρόνο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιουργήσατε;

Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από την αφοσίωσή μας στο να ασχολούμαστε με όλες τις διαδικασίες και τα στάδια παραγωγής των προϊόντων, από το φυτό μέχρι και το τελευταίο καπάκι φιάλης στο ιδιόκτητο συσκευαστήριό μας. Κατά συνέπεια, το ena ena προκύπτει από την μέριμνά μας για κάθε κομμάτι του τελικού προϊόντος φροντισμένο ένα ένα.

Πώς ξεκίνησατε; Τι δυσκολίες αντιμετώπισατε;

Ξεκινήσαμε το 2012 να καλλιεργούμε τα χωράφια που μας άφησαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Η μεγαλύτερη δυσκολία μας ήταν η αύξηση της παραγωγής με την ταυτόχρονη διατήρηση της υψηλής και μοναδικής ποιότητας που έχουν την δυνατότητα να παράγουν τα ελαιόδεντρα της Αρχαίας Σκιλλουντίας.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Τι τα κάνει διαφορετικά; 

Η αγάπη και το μεράκι που δείχνουν τα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας που απασχολούνται στην εταιρεία. Η επιμέλεια που δείχνουμε σε όλα τα στάδια της παραγωγής, αποθήκευσης, τυποποίησης και διάθεσης διασφαλίζει την μοναδική ταυτότητα των προϊόντων της Hellenic Fields.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σας που ξεχωρίζετε;

Το Superior Organic είναι το μεράκι μας. Είναι το αποτέλεσμα χρόνων μελέτης, δοκιμών, και πεισματικής προσήλωσης στην λεπτομέρεια της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι αυτό που ξεκινήσαμε να παρέχουμε στον κόσμο: ένα τρόφιμο ανωτέρας διατροφικής και γευστικής αξίας, με τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά του είδους του εξασφαλισμένα. Το Organic ενσαρκώνει την επιθυμία μας να παρέχουμε σε όλα τα νοικοκυριά που σέβονται την τροφή τους μια εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας πρώτη ύλη, προϊόν βιολογικής και βιοκυκλικής καλλιέργειας. Υπερηφάνεια μας, το ότι μέσα στα έντεκα χρόνια δραστηριότητάς μας καταφέραμε να αυξήσουμε την παραγόμενη ποσότητα από 500 κιλά σε 15 τόνους αφήνοντας άθικτη την υψηλή ποιότητα.

Έπειτα δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε τους ανθούς των αρωματικών φυτών μας διότι εκτός από την αγάπη που έχουμε ως φυσιοδίφες για την περιπετειώδη διαδικασία της συγκομιδής, είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέρνουμε να συσκευάζουμε ένα κομμάτι της αγνής άγριας ελληνικής φύσης και να το συστήνουμε στον κόσμο στην καλύτερή του μορφή.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σας (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)

Ο ανθός της άγριας θρούμπας δημιουργεί ένα μοναδικό καρύκευμα για οποιοδήποτε είδος ψαριού.

Τα organic και superior organic έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, με λίγες μόλις σταγόνες, χρησιμοποιούνται φρέσκα σε οποιοδήποτε ψητό κρέας έτσι ώστε να αναδείξουν την ποιότητα του κρέατος και να εμπλουτίσουν την τελική γευστική σύνθεση.

Ο ανθός θυμαριού σε τσάι έχει σπασμολυτικές ιδιότητες και βοηθά στην πέψη.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Πάντα μπορούσαν οι Έλληνες παραγωγοί να φτιάξουν ποιοτικά προϊόντα λόγω της βοήθειας που παρέχει ποιοτικά η ελληνική γη, αλλά θα πρέπει να μάθουν να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες και προδιαγραφές των επαγγελματιών του εξωτερικού.

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε και να υποστηρίξετε την Κίνηση Wise Greece;

Επειδή θεωρούμε ότι δεν νοείται στις ημέρες μας επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δεν ανταποδίδει και μεριμνά για τα θέματα της κοινωνίας. Εμείς απασχολούμαστε ήδη με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα φροντίζοντας τα οικοσυστήματα που διαχειριζόμαστε αλλά και την χρήση 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Η συνεργασία μας με την Wise Greece, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, ενισχύει την δέσμευσή μας για κοινωνική ανταπόδοση και υπευθυνότητα.